Trend Jöhetnek az elektromos repülőgépek?

Jöhetnek az elektromos repülőgépek?

autopro.hu/P.B. | 2020.08.24 06:20

Jöhetnek az elektromos repülőgépek?

Fotó: Pexels

Az anódmentes, cellás, nagyobb sűrűségű energia tárolására alkalmas akkumulátorok nemcsak arra lehetnek alkalmasak, hogy az elektromos autók akár ezer kilométernél is többet tegyenek meg, hanem kisebb repülőgépek vagy drónok hajtására is használhatóak lehetnek.

Hirdetés

A Tesla akkumulátorokkal kapcsolatos kutatását végző Dalhousie Egyetem munkatársa, Jeff Dahn arról írt egy új tanulmányban, hogy az energiacellás akkumulátorok a légi közlekedés számára is hasznos innovációt jelenthetnek.

Dahn szerint az ilyen akkumulátorok segítségével akár 280 kilométeres távolságot is meg lehet tenni a levegőben elektromos hajtással. Ez ugyan még nem olyan jelentős távolság a légi közlekedésben, de kezdetnek mindenképpen jó lehet. Említést érdemel viszont, hogy Dahn úgy fogalmazott, hogy a légi közlekedésben használhatóak lehetnek az ilyen akkumulátorok, de nem pontosította a fogalmat.

Az electrive.com szerint szóba jöhetnek olyan gépek, amik a felszálláskor és a leszálláskor használnak elektromos hajtást, vagy kisebb távolságokra használt kisgépek is. A drónozás lehetnek a technológia másik felhasználási területe.

Kiemelt Partnereink