Trend Ismét egy lépéssel közelebb az autonóm teherautókhoz

Ismét egy lépéssel közelebb az autonóm teherautókhoz

autopro.hu/Sz.K. | 2023.05.09 08:19

Ismét egy lépéssel közelebb az autonóm teherautókhoz

Fotó: Plus.ai

A Bosch és a német Plus közösen dolgozik a haszongépjárművek számára kifejlesztett vezetéstámogató megoldásokon, amik integrált kormányrendszerrel működnek és részben automatizált funkciókat biztosítanak.

Hirdetés

A PlusDrive-kompatibilis haszongépjárművek 360 fokos, prediktív térérzékelő rendszerrel vannak felszerelve, és részleges automatizálást biztosítanak azáltal, hogy folyamatosan segítik a vezetőt a gyorsításban, a fékezésben és a kormányzásnál. A PlusDrive szoftveralapú rendszere és a Bosch hardvere, valamint szoftveres kormányzási megoldása együttesen teszi lehetővé a támogatott vezetést és az automatizált funkciókat.

A PlusDrive tartalmaz forgalmi dugó asszisztenst, sávváltást segítő rendszert, illetve automatizált vezetési funkciókat. A Bosch kormányrendszerével együtt ezek a funkciók növelik a vezető biztonságát, javítják az üzemanyag-takarékosságot és segítik a balesetek elkerülését.

A Bosch a haszongépjárművek kormányműveinek megoldásain túlmenően hardver- és szoftvermegoldásokat is kínál, amelyek támogatják a járművek egyre magasabb szintű automatizálását. A Bosch technológiája hozzájárulhat a lényegesen nagyobb teljesítményű elektronikai architektúrához és ezáltal a szoftveresen definiált tehergépkocsik alapjául szolgálhat. A Bosch Mobility Solutions kutatási csapatának szoftvermérnökei dolgoznak az automatizált vezetés fejlesztésén – írja a Green Car Congress.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink