Trend Hódító útra indulna az önvezető autós cég

Hódító útra indulna az önvezető autós cég

autopro.hu/V.M. | 2022.12.01 11:18

Hódító útra indulna az önvezető autós cég

Fotó: Cruise News

A General Motors-hoz tartozó Cruise azt tervezi, hogy 2023-ban „nagyszámú piacra lép be”, továbbá, hogy a flottájában működő járművek számát több ezerre növeli – mondta el a cég operatív vezetője.

Hirdetés

Az önvezető autókat fejlesztő és üzemeltető, jelenleg San Francisco-ban utasszállító szolgáltatást nyújtó Cruise már bejelentette, hogy önvezető autói Austin és Phoenix városokban is meg fognak jelenni. Most Gil West operatív vezető a Reuters-nek adott interjú során elárulta, hogy 2023-ban ezeken kívül más városokban is meg fognak jelenni.

A vezető hozzátette, hogy az első három városon kívüli terjeszkedést a korábbi tapasztalatokra épülő, megismételhető forgatókönyv alapján kívánják véghez vinni.

Technológiai előrelépés

A Cruise már régóta dolgozik egy eleve autonómnak épített utasszállító járművön, az Originen, mely néhány embervezérelt példányát jelenleg San Francisco-ban tesztelik. A projekt 2023-ban új mérföldkőhöz ér a nagy volumenű gyártás megkezdésével, és West szerint ez „óriási lehetőség” számukra, mivel az Origin lehetővé fogja tenni a költségek csökkentését.

A Cruise tervei között szerepel, hogy kiterjessze árukézbesítő szolgáltatását, amit jelenleg a Walmart tesztel nyolc üzletében. West szerint a futárszolgáltatásban „megvan a potenciál arra, hogy az üzlet fontos részévé váljon.”

A GM úgy számol, hogy 2030-ra évente 50 milliárd dollár bevételt fog termelni a Cruise, ami jelenleg negyedévente 500 millió dollárjába kerül az autógyártónak. A növekedés eléréséhez a Cruise-nak meg kell majd birkóznia a rivális Waymo, illetve a Lyft és Uber fuvarmegosztó cégek jelentette versennyel is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink