Trend Hidrogénhajtást mutatott be az Arcola

Hidrogénhajtást mutatott be az Arcola

autopro.hu/P.B. | 2020.11.26 06:19

Hidrogénhajtást mutatott be az Arcola

Fotó: Arcola Energy

Az Arcola szerint a cég által készített platform alkalmas lehet buszok és akár vonatok hajtásához is, ám ugyanígy nagyobb teherautók, vagy éppen városi karbantartó járművek üzemeltetésére is alkalmas. A lényeg a ciklikusan történő nagy igénybevétel és a lehetőség szerinti minél gyorsabb töltés.

Hirdetés

Az elektromos motor hatékonyságát és a hidrogéncellák energiasűrűségét ötvözve alkotta meg az Arcola a hidrogén üzemanyagcellás platformját, mely praktikus megoldást nyújt az olyan igénybevétel esetére, ahol gyorsan kell tölteni a járműveket – írja a vállalat a közleményében.

Ben Todd, az Arcola vezérigazgatója szerint a platform könnyen integrálható a járművekhez, így hamarosan a való életben is láthatóak lesznek a termék előnyei. Olyannyira hamarosan, hogy a tervek szerint már 2021-ben piacra dobhatnak olyan járművet, ami az Arcola platformjával van felszerelve.

Hosszú tervezés előzte meg a termék megjelenését

Az Arcola szerint közel tíz évbe telt a platform megalkotása és tesztelése, ám jelen állapotában bármilyen rendszerbe integrálható lesz a termék. Az üzemeltetést segíti, hogy a platform képes lesz az üzemeltetővel való kommunikációra.

Todd szerint a platform a járművek széles palettájához használható, így a cég sokaknak segíthet a karbonsemlegesség elérésében.

Az Arcola arról lehet ismert, hogy ez a vállalat gyártja a 2021-től megjelenő elektromos, városi emeletes buszok üzemanyagcelláit – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink