Trend Félmilliárd dollárt gyűjtött önvezető járművek fejlesztésére a kínai DiDi

Félmilliárd dollárt gyűjtött önvezető járművek fejlesztésére a kínai DiDi

autopro.hu/V.M. | 2020.06.10 09:21

Félmilliárd dollárt gyűjtött önvezető járművek fejlesztésére a kínai DiDi

Fotó: DiDi News

Az Ázsiában, Latin-Amerikában és Ausztráliában applikáció-alapú közlekedési szolgáltatásokat nyújtó kínai DiDi 500 millió dollárnál is több forrást vont be önvezető technológiákat fejlesztő leányvállalata számára.

Hirdetés

A DiDi még 2016-ban kezdte meg az autonóm járművek fejlesztését és tesztelését, amit 2019 augusztusa óta egy külön erre a célra létrehozott leányvállalata folytat. A mostani a legnagyobb tőkebevonás Kína autonóm jármű szektorában.

A DiDi a begyűjtött összeget használva növelni kívánja a tesztüzemben működő járművek számát kínai és külföldi városokban, emellett mélyíteni akarja az autonóm járművek sorozatgyártására irányuló együttműködését autóipari partnereivel.

Új felhasználási lehetőséget találtak az adatoknak

A flottája bővítésén kívül a DiDi azt tervezi, hogy a szolgáltatási platformjain keresztül gyűjtött adatokat szimulációs tesztek végzésére fogja használni, ami segíteni fogja a fejlesztés és a kutatás folyamatának hatékonyabbá tételében.

Jelenleg a DiDi Kínán belül Pekingben, Sanghajban, valamint Szucsou városában, Kínán kívül pedig Kaliforniában folytat teszteket autonóm járművekkel. A DiDi önvezető autókat fejlesztő cége a vállalat más üzletágaival kooperálva olyan integrált mobilitási szolgáltatások kidolgozásán fog dolgozni, mint a karbantartási szolgáltatások és a biztosítási programok autonóm járművekből álló flották számára.

Kiemelt Partnereink