Trend Felfüggesztették a Waymo robotaxijainak bővítési kérelmét

Felfüggesztették a Waymo robotaxijainak bővítési kérelmét

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.23 12:22

Felfüggesztették a Waymo robotaxijainak bővítési kérelmét

Fotó: Waymo

Kalifornia június 19-ig felfüggeszti a Waymo robotaxi bővítési kérelmét, mivel további vizsgálatokra, valamint szigorúbb szabályokra van szükség a robotaxik esetében.

Hirdetés

Egy kaliforniai szabályozó hatóság június 19-ig visszatartotta a Waymo kérelmét, hogy kiterjessze robotaxi szolgáltatásait Los Angeles területének egyes részeire és San Francisco félszigetére, az autonóm járművekkel kapcsolatos növekvő biztonsági aggályok közepette. A kérelmet „további felülvizsgálatára felfüggesztették". Ez a felfüggesztés további 180 nappal meghosszabbítható, ha a kérelmet nem hagyják jóvá. A kérelem elutasítható vagy akár vissza is vonható.

A Waymo, amely jelenleg San Franciscóban és Phoenixben működik, január 19-én kérelmezte vezető nélküli szolgáltatásainak kiterjesztését, mondván, hogy együttműködik a politikai döntéshozókkal, az elsősegélyszolgálat munkatársaival és a közösségi szervezetekkel.

A felfüggesztés a Waymo és a rivális General Motors Cruise baleseteit követő, a robotaxikkal szembeni növekvő közellenség közepette történt. A korábbi incidensek arra késztették a kaliforniai törvényhozókat, hogy szigorúbb szabályozást kérjenek a robotaxik és az autonóm teherautók számára az államban – számolt be róla a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink