Trend Ezt a hat trendet jósolta a Microsoft

Ezt a hat trendet jósolta a Microsoft

autopro.hu/H.J. | 2019.03.05 15:41

Ezt a hat trendet jósolta a Microsoft

Az összekapcsolt, intelligens gyártás mai világában az IT és a működési technológia (OT) konvergenciája elkerülhetetlen. 2021-re az összekapcsolt IoT-eszközök (Internet of Things) száma a 13 milliárdot is elérheti globálisan. Emellett két éven belül 159%-os növekedés várható az együttműködő ipari robotok értékesítésében. A szenzorok átlagos költsége 2004-hez képest durván csökkent, piacuk tavaly 5,6 milliárd dollár volt, ide értve a vezérlő egységeket is. Világszerte 772 milliárd dollárt tett ki az IoT-kiadások összege az elmúlt évben, ami 2020-ban meghaladhatja az ezer milliárd dollárt is.

Hirdetés

Ezzel az alapvetéssel indít a Microsoft jövendöléseit taglaló dokumentum. Az első trend tehát az IoT folytatódó meredek térhódítása. Az amerikai szoftveróriás második megállapítása, hogy a vállalatok a hagyományos termelési modellektől eltávolodva a szolgáltatás alapú modellek felé veszik az irányt. A gyártók így javíthatják termékeik jövőbeli iterációit, jobb felhasználói élményt és magasabb szintű szolgáltatásokat nyújthatnak. A felhő-alapra tervezett szolgáltatási modell (XaaS – anything as a service – ’bármi mint szolgáltatás’) a tervezést, a kísérleti fázist, a felszerelést, gépparkot, műszerezettséget, a szimulációt, a vezetést, a karbantartást és az integrációt is magában foglalja.

Az intelligens érzékelőkkel és fejlett adatfeldolgozással működő kiterjesztett valóság technológiájának köszönhetően a gyártás összekapcsoltabb és fejlettebb, mint valaha. Az előrejelzés szerint 2021-re a világ kétezer legnagyobb, tőzsdén jegyzett cégéből minden ötödik az intelligens gyártási modellt alkalmazza. 2021-re 2900 milliárd dollárt tehet ki a mesterséges intelligencia globális üzleti értéke.

A digitális iker technológiája lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen teszteljék a különböző termékváltozatokat és szimulálják a környezeti adottságok hatásait. Egy éven belül a nagyvállalatok ötöde használhatja a kiterjesztett vagy a virtuális, technológiát, továbbá 2025-ig 67 milliárd dollárt költhetnek robotrendszerekre,

Az ipari vezetők tisztában vannak azokkal a vállalkozásokra gyakorolt hatásokkal, amelyeket az elöregedő munkaerő jelent számukra. A vállalkozások kénytelenek újragondolni működésüket az új, magasan képzett munkaerő piacra lépésével egyidejűleg. Jelenleg a megfelelő szakképesítés hiányában a meghirdetett munkahelyek 60 százaléka üresen marad az Egyesült Államokban, van tehát teendő a téren.

A Microsoft végül a bizonytalanságot jelöli meg mint hatodik legjelentősebb üzleti tényezőt. Az elmúlt 18 hónapban a GDPR-től a vámháborúig számos jelentős változás volt érzékelhető a piacon.

Kiemelt Partnereink