Trend Extrém gyorsan tölthető egy amerikai cég akkuja

Extrém gyorsan tölthető egy amerikai cég akkuja

autopro.hu/V.M. | 2021.12.16 06:22

Extrém gyorsan tölthető egy amerikai cég akkuja

Fotó: Arkema

Az amerikai Amprius Technologies olyan lítiumionos akkumulátort tervezett és helyezett gyártásba, ami mindössze néhány perc alatt teljesen feltölthető.

Hirdetés

A szilícium-anódos akkumulátorcellákat fejlesztő amerikai cég szabadalmaztatott Si-Nanowire technológiával készült akkumulátorcellája nulláról nyolcvan százalékra mindössze hat perc alatt tölthető fel. Az érték valósságát a Mobile Power Solutions amerikai akkumulátorgyártó nemrég független módon erősítette meg.

Jon Bornstein, az Amprius operatív vezetője elmondta, a független mérések megerősítették, hogy ők kínálják a legnagyobb energiasűrűségű és leggyorsabban tölthető kereskedelmi forgalomban elérhető akkumulátorokat.

Az Amprius celláinak rendkívül gyors tölthetőségét a saját fejlesztésű szilícium anódos technológia biztosítja. Ezek az anódok sokkal vékonyabbak és könnyebbek a konvencionális grafit anódoknál, továbbá sokkal jobb vezetőképességgel is rendelkeznek.

Az elektromos járművekben is felhasználható szilícium anódos cellákat már sorozatban gyártják, és többek között drónokba beépítve használják. A gyors tölthetőség mellett a cellák rendkívül magas, 370 wattóra/kilogrammos energiasűrűséggel rendelkeznek, ami ideális választássá teszi őket kifejezetten nagy energiaigényű alkalmazásokhoz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink