Trend Euro 7-es motorokhoz kínál fejlesztést a Benteler

Euro 7-es motorokhoz kínál fejlesztést a Benteler

autopro.hu/V.M. | 2021.11.15 14:19

Euro 7-es motorokhoz kínál fejlesztést a Benteler

Fotó: Benteler Automotive News

Közösen fejlesztett EGR hűtőt a német Benteler és a japán Maruyasu Industries. A vállalatok ígérete szerint a megoldásuk segítheti a megfelelést az olyan szigorú emissziós előírásoknak, mint például az Euro 7.

Hirdetés

A mostaninál szigorúbb Euro 7 és China 7 emissziós normákat várhatóan legkésőbb 2026-ban fogják érvénybe léptetni. Tartalmuk még nem ismert, ám vélhetően az új járművek átlagos kibocsátásának ötven százalékos csökkentését fogják előírni az autógyártóknak, akiknek a belső égésű motorok egyre szigorodó követelményekhez igazítása egyre nagyobb kihívást jelent.

A modern belső égésű motorokban már ma is alkalmaznak EGR (kipufogógáz-visszavezetés) hűtőket, a japán és a német autóipari beszállító szerint azonban közös fejlesztésükkel az új emissziós normákkal is kompatibilis erőforrások tervezhetőek.

A kipufogógáz égéstérbe való visszavezetésének célja az égési hőmérséklet, azzal pedig a keletkező nitrogén-oxid mennyiségének mérséklése. A visszavezetett gáz hűtésével végső soron tovább csökkenthető a keletkező káros anyag mennyisége – egy megfelelő EGR hűtő ezért járulhat hozzá a belső égésű motor tisztábbá tételéhez.

A Maruyasu Industries a ferrites rozsdamentes acélok megmunkálásában szerzett tapasztalataival járult hozzá a Bentelerrel közösen tervezett EGR hűtő kifejlesztéséhez. Ezeket az acélokat a hővel és korrózióval szembeni magas ellenállóságuk miatt építik az EGR hűtőkbe.

Dr. Rainer Lübbers, a Benteler Automotive motor és kipufogórendszerek üzletágának ügyvezető alelnöke elmondta, azzal, hogy együtt dolgoztak a Maruyasu Industries vállalatával, a fejlesztési időt és költségeket lejjebb szoríthatták. „Ez a vásárlóink előnyére válik: egy vonzó megoldást gyorsabban és versenyképesebb áron kínálunk nekik.”

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink