Trend Emberre és gépre is vigyáz a Bosch elektromos tesztállomása

Emberre és gépre is vigyáz a Bosch elektromos tesztállomása

autopro.hu/V.M. | 2021.07.20 09:17

Emberre és gépre is vigyáz a Bosch elektromos tesztállomása

Fotó: Bosch Media Service

Ahogy az elektromos modellek kínálata világszerte növekszik, úgy a járművek nagyfeszültségű komponenseinek tesztelésével is egyre több időt töltenek a mérnökök. A Bosch Engineering egy magas biztonsági szintű tesztállomást fejlesztett ki a munka segítésére, ami nem mellesleg lehetővé teszi a többi tesztberendezés más célú felhasználását, csökkentve a fejlesztési időt és költségeket.

Hirdetés

A nagyfeszültséggel működő elektromos komponensek tesztelésére szolgáló kompakt, mobil állomás egy nagyfeszültségű tápellátást és a biztonság fokozása érdekében a tesztelt eszköz áramkörén biztonsági funkciókat integrál.

A moduláris kialakításnak köszönhetően az állomás több paraméterét, így a feszültséget egészen 1200 voltig – illetve a hardver utólagos módosításával egészen 1500 voltig –, vagy a kommunikációs interfészt is az egyedi igényekhez lehet igazítani, míg az irányítás kényelmes módon, egy érintőképernyő segítségével végezhető.

A nagyfeszültségű alkatrészek tesztelésekor a legkisebb hibák is életveszélyesek lehetnek. A beépített védelmi funkciók csökkentik a balesetek kockázatát, miközben a tesztelt komponenst is védik, ami különösen hasznos a kis számban rendelkezésre álló prototípusoknál.

A biztonsági funkciókért egy külön modul felel, amivel az állomás egyúttal összeköthető a labor vészhelyzeti áramtalanítójával, illetve a labor automatizálási rendszerével, lehetővé téve a távolról irányítást. A Bosch közleménye szerint ez a modul a tesztállomás nélkül, önmagában is megvásárolható, és felszerelhető már meglévő tesztberendezésekre.

Kiemelt Partnereink