Trend Előfizetéssel fejleszthetik autójuk önvezetését a Teslások

Előfizetéssel fejleszthetik autójuk önvezetését a Teslások

autopro.hu/V.M. | 2021.07.20 06:18

Előfizetéssel fejleszthetik autójuk önvezetését a Teslások

Fotó: Tesla

A Tesla elérhetővé tette vásárlói egy részének, hogy előfizessenek az Autopilot képességeit kitoló Full Self-Driving szoftverre, amivel a jármű képessé válik például önállóan sávot váltani.

Hirdetés

Az egyes Tesla-tulajdonosok által elérhető szoftver mostantól 10 ezer dollár egyszeri kifizetése helyett havi 199 dollár megfizetésével is használható.

A Tesla célja, hogy az előfizetéses megoldással stabil, állandó bevételhez jusson – közölte Zachary Kirkhorn, a vállalat pénzügyi vezetője még áprilisban, mikor a Reuters szerint azt is kifejtette, hogy a megoldás kiváló lehetőségként szolgál a rendszer kipróbálására azoknak, akik korábban nem vásárolták meg azt teljes áron.

A Full Self-Driving, vagyis teljes mértékig önvezető rendszer használatára azok a járművek képesek, amik legalább 3.0 verziószámú Full Self-Driving önvezetési számítógéppel vannak ellátva, a korábbi verziójú számítógépek cseréje pedig 1500 dollárba kerül.

A Tesla, honlapján azt írja, a rendszer jelenleg az Egyesült Államokban regisztrált járművekhez érhető el, míg más országokban élő autótulajdonosoknak azt tanácsolják, hogy az elérhetőséget ellenőrizzék Tesla applikációjukban.

Nem állt le a fejlesztés

A Tesla mérnökei jelenleg is dolgoznak a rendszer fejlesztésén, ami tavaly októbertől kezdődően fokozatosan egyre több Teslához vált letölthetővé tesztelési és fejlesztési célból.

Bár a Full Self-Driving kitolja az alap Autopilot képességeit, a Tesla az előfizetés elérhetővé tételekor külön felhívta rá a figyelmet, hogy nincs szó autonómiáról, és a vezetőnek a kormánykeréken kell tartania a kezét. Egy 2019-2020-as hivatalos levelezésében pedig a vállalat kettes szintűként írta le a rendszert, ami annyit tesz, hogy bizonyos körülmények között képes a sebesség önálló szabályozására, illetve önkormányzásra.

Kiemelt Partnereink