Trend Élesben derült fény az önvezető autók kihívására

Élesben derült fény az önvezető autók kihívására

autopro.hu/P.B. | 2023.04.14 09:19

Élesben derült fény az önvezető autók kihívására

Fotó: Waymo

Április 11-én igen sűrű ködre ébredhettek Kaliforniában, San Franciscóban is. Az időjárási jelenség hatással volt a forgalomra is, mégpedig a szokásos módon túl azzal is, hogy az autonóm járművek egyszerűen kiálltak a forgalomból, mert nem láttak semmit.

Hirdetés

A Waymo április 12-én közleményben tudatta, hogy San Franciscóban egyes járművei a sűrű ködben rövid időre leálltak – előtte félrehúzódtak az út szélére. Az incidens helyi idő szerint kedden reggel 6 óra körül történt, és rövid időre akadályozta a forgalmat. Az autók később elhagyták a az út szélét, amint a köd oszlani kezdett.

„Szoftverfrissítéseket tervezünk a ködben való teljesítményünk javítása, és a parkolásfejlesztése érdekében, hogy a jövőben kezelni tudjuk az ilyen helyzeteket” – idézi a cég közleményét a Reuters.

A cég autói lidar érzékelőkből, kamerákból és radarszenzorokból álló rendszert használnak környezetük érzékelésére.

Ez még csak teszt

A Waymo decemberben bejelentette, hogy San Francisco egész városára kiterjeszti tesztelési területét, miután Kaliforniában végleges engedélyt kért, hogy forgalmazhassa a teljesen autonóm rendszerét.

A múlt héten a General Motors Cruise robotaxi egysége közölte, hogy visszahívja az önvezető szoftvert 300 járműben, miután egyik vezető nélküli járműve nekiütközött egy busznak – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink