Trend Elektromos töltőkkel indítja be a gazdaságát Kína

Elektromos töltőkkel indítja be a gazdaságát Kína

autopro.hu/P.B. | 2020.05.14 04:23

Elektromos töltőkkel indítja be a gazdaságát Kína

Fotó: Pixabay

A koronavírus-járvány világszerte alapjaiban rázta meg az egyes országok gazdaságát. Minden kormány igyekszik a maga módján reagálni erre, gazdasági segélycsomagokkal, ösztönzőkkel, a bajba került iparágak megsegítésével. Kína némileg eltérő utat jár, és az elektromos mobilitásban látja gazdaság helyreállásának lehetőségét.

Hirdetés

Az idei év végéig Kína 1,5 milliárd dollárt fektet az elektromos töltőhálózatának fejlesztésébe. A terv tartalmazza 20 ezer nyilvános töltőoszlop telepítését is, emellett célja a kínai gazdaság fellendítése a töltők gyártásával, az elektromos autók népszerűsítésével. Szintén kiemelt szerepet fordít az ázsiai ország az 5G hálózatra, nem függetlenül az elektromos járművekhez való töltőktől.

A kínai tervek szerint az újonnan telepített töltőoszlopok egyben nagy mennyiségű adat tárolására is alkalmasak lesznek. Így a töltő használói például információkat szerezhetnek az akkumulátor állapotáról, sőt, a rendszer akár a használtautó-kereskedelem megreformálására is alkalmas lehet azzal, hogy sokkal több elérhető információ lesz egy-egy járműről.

Az elektromos autók elterjedését várják

Az akciótól a kínai szakemberek azt várják, hogy a töltőhálózat bővülésével sokkal többen vásárolnak majd elektromos járműveket, hiszen sokkal könnyebb lesz majd azokat tölteni. Maga a töltési folyamat is egyszerűbb lesz, hiszen a vezeték nélküli töltők is terjednek az országban.

Az elektromos autók vezeték nélküli töltésének úttörője a WiTricity nevű cég, melynek szabadalmát a napokban fogadta el a kínai kormány ipari sztenderdként – írja a CleanTechnica.

Kiemelt Partnereink