Trend Elektromos helikoptereket vásárol a UPS

Elektromos helikoptereket vásárol a UPS

autopro.hu/P.B. | 2021.04.12 06:19

Elektromos helikoptereket vásárol a UPS

Fotó: UPS Brand Central

A UPS az amerikai Beta Technologies startuptól 150 elektromos helikopter vásárlását tervezi. Ezekkel a gépekkel a cég a kisebb és közepes méretű piacokat szeretné minél gyorsabban kiszolgálni, valamint a karbonlábnyomát is csökkentené.

Hirdetés

Az első tíz elektromos helikoptert, avagy függőleges fel- és leszállásra képes repülőgépet (VTOL) 2024-ben szállítja ki a Beta a UPS számára. A megrendelés további 150 gép opciós lehívásáról szól. A gépek egy töltéssel 250 mérföld, azaz 402 kilométer repülésre lesznek képesek, és akár 635 kilogramm teher szállítására is alkalmasak lesznek.

A légi közlekedési eszközök közvetlenül a UPS raktáraiból szállhatnak fel, illetve ott is landolhatnak töltés céljából, mely egy órát vehet igénybe.

Az üzlet anyagi részleteiről sem a Beta Technologies, sem pedig a UPS nem árult el részleteket – írja a Forbes.

Anyagilag és ökológiailag is fenntarthatóbb megoldás

A UPS azt várja az elektromos teherszállító városi repülőktől, valamint az elektromos furgonokból álló flottától, hogy a karbantartásra és az üzemanyagra fordított költségeik is csökkenni fognak. Emellett természetesen a vállalat ökológiai lábnyoma is kisebb lesz a károsanyag-kibocsátás csökkentésének köszönhetően.

A most megrendelt repülők a Beta szerint tizedannyira hangosak, mint egy ma megszokott helikopter. Azt egyelőre nem árulta el a UPS, hogy hol veti majd be az első ilyen gépét.

Kiemelt Partnereink