Trend Egy kis alaprajzrendezés és 20 százalékkal megugrik a termelés

Egy kis alaprajzrendezés és 20 százalékkal megugrik a termelés

autopro.hu/S.B. | 2018.09.21 06:00

Egy kis alaprajzrendezés és 20 százalékkal megugrik a termelés

A Genlab és a Virtual Engineering Center (VEC) kifejlesztett egy új szimulációs technológiát, amely adatokat gyűjt az üzemből, anélkül, hogy a termelést bármilyen formában akadályozná. A felek várakozásai szerint számos mutató, például a termelékenység és az ügyfelek kiszolgálási ideje is javulni fog.

Hirdetés

A brit Genlab hőtechnikai termékek, mint az ipari kemencék, inkubátorok és szárítószekrények tervezésére és gyártására specializálódott. A vállalat és a VEC szoros együttműködésének köszönhetően létrejött a LCR 4.0 üzleti támogatási program, amelynek részeként virtuális szimulációt készítettek a Genlab gyárának teljes területén annak érdekében, hogy megvizsgálják, a gépek elrendezése és az alaprajz módosítása növelné-e a hatékonyságot.

A vizsgálat eredményeképp a gyári elrendezés optimalizálása és a gépek és a személyzet pozíciójának megváltoztatása révén a Genlab minden egyes termék gyártási idejét 30 perccel csökkentette. Ez lehetővé tette a vállalat számára, hogy öt százalékkal növelje teljes termelékenységét, hosszú távon pedig potenciálisan ötödével növelje éves termelését.

A szimulációból összegyűjtött adatok lehetővé teszik a Genlab számára, hogy javítsa együttműködését az ellátási lánc egyéb partnereivel, és csökkentse ügyfelek kiszolgálási idejét is. A vállalat az új technológiával nyomonkövetheti és előrejelezheti a munkaerőhiány hatását a heti termelésre.

Phil Crompton, a Genlab pénzügyi igazgatója elmondta: az LCR 4.0 projekt végrehajtása előtt is tudtuk, hogy az új technológiák milyen hatást gyakorolhatnak egy vállalkozásra, de nem rendelkeztünk elegendő kapacitással és speciális ismeretekkel annak feltárására, hogy mit jelenthet konkrétan számunkra és hogyan tudnánk kihasználni őket.

Dr. Andy Levers, a VEC műszaki igazgatója és az LCR 4.0 vezetője hozzátette: a Genlabbel végzett munka nagyszerűen mutatja, hogy a hagyományos gyártók milyen előnyöket kovácsolhatnak az új digitális technológiák alkalmazásából, anélkül, hogy óriási összegeket kellene befektetniük.

A VEC támogatásával a Genlab most felfedezheti, hogy az úgynevezett Industrial Internet of Things (IIoT) és a virtuális prototípusok hogyan tudnak új generációs termékeket létrehozni az autóipari és ipari ügyfelek igényeinek kielégítésére.

Kiemelt Partnereink