Trend Biztonságos vezetéssel csökkenthetik a biztosítási díjat a Ford vásárlói

Biztonságos vezetéssel csökkenthetik a biztosítási díjat a Ford vásárlói

autopro.hu/V.M. | 2020.10.15 04:21

Biztonságos vezetéssel csökkenthetik a biztosítási díjat a Ford vásárlói

Fotó: Ford Media Center

A Ford is csatlakozott az amerikai Verisk adatelemző vállalat adatfeldolgozó-platformjához, aminek köszönhetően hamarosan még több USA-beli Ford és Lincoln tulajdonos férhet majd hozzá az olcsóbb, használat alapú gépjármű-biztosításhoz.

Hirdetés

A Ford nemrég már partnerségre lépett a szintén amerikai Metromile vállalattal, mely ugyancsak használat alapú biztosítási konstrukciókat kínál. A Verisk Data Exchange nevű platformját azonban sok különböző biztosító társaság, köztük az Egyesült Államok tíz legnagyobbja közül három is használja, a Ford vásárlói ezentúl tehát sok más biztosító közül is választhatnak.

A használat alapú biztosítások díjazzák a biztonságos vezetést, megtakarítási lehetőséget kínálva igénybe vevőiknek. A Ford, adattovábbításra gyárilag képes modelljei képesek lesznek bármiféle hardveres vagy szoftveres módosítás nélkül megosztani vezetési adataikat a Verisk rendszerével.

Már a gépjármű-biztosításba is utat talált magának az MI

A Verisk platformja egy saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciát (MI) is használó analitikus rendszert alkalmaz a beérkező adatok feldolgozására, hogy azok alkalmassá váljanak a biztosításokhoz való használatra, így a Verisk pontozási rendszere általi kezelésre is.

A biztosítók kétféle módon is hasznosíthatják a Verisk adatfeldolgozó megoldását. Az egyik lehetőség, hogy a vezetők értékelését saját maguk végzik el, az ő algoritmusokhoz igazított adatcsomagok lekérdezésével. A másik, kulcsrakész megoldás a Verisk saját pontozási rendszerének használata, mely az USA 43 államában érhető el jelenleg.

A Verisk Data Exchange autókból és épületekből is gyűjt adatokat. Több mint 6,6 millió adatot szolgáltató járművel és mintegy 280 millió kilométernyi feldolgozott adattal a platform saját kategóriájában az egyik legnagyobb. Növekedése pedig folyamatos, ugyanis több mint 200 ezer új jármű csatlakozik rá havonta – írta meg a Green Car Congress.

Kiemelt Partnereink