Trend Bemutatta új akkumulátorcelláját a Varta

Bemutatta új akkumulátorcelláját a Varta

autopro.hu/P.B. | 2021.04.13 06:19

Bemutatta új akkumulátorcelláját a Varta

Fotó: Youtube/VARTA AG

A Varta bemutatta 21700-as akkumulátorcelláját. Az ilyen cellákat a járműiparban főleg a prémiumkategóriás autókban és a sportautókban alkalmazzák, a cég pedig a teherautók szegmensében lát jövőt a technológia számára.

Hirdetés

A 21700-as akkumulátorcellák a méretükről kapták a nevüket: ezek a cellák 2,1 centiméter átmérővel rendelkeznek és 7 centiméter hosszúak. Elsősorban prémium- és sportautókban használnak ilyeneket, de a nagyobb járművekben, így az elektrifikált teherautókban is szerepet kaphatnak – a Varta is erre a területre szánja a V4Drive nevű celláját, emellett pedig drónokban képzelik el a terméket.

A vállalat tervei szerint hat perc alatt feltölthető akkumulátorok is készülhetnek a cellákkal, ám azok a prémiumkategóriás akkuk lesznek az online bemutatón elhangzottak szerint. Ezek alapján várhatóan lesz egy standard változata is az akkumulátornak. A hatperces töltés alatt egyébként csak 34 Celsius-fokra melegednek fel a cellák. A tesztről további részleteket nem árult el a Varta.

Egyelőre még nem tudni, mikor indul a termék tömeggyártása, az viszont már biztos, hogy idén megkezdődik a pilotprojekt – írja az electrive.com. A Varta egyébként biztos benne, hogy gyorsan és hatékonyan fel tudja futtatni a gyártást.

Kiemelt Partnereink