Trend Autonóm prototípust leplezett le a Volvo

Autonóm prototípust leplezett le a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2021.10.01 12:17

Autonóm prototípust leplezett le a Volvo

Fotó: Volvo Group Media Library

A haszongépjárműveket gyártó Volvo Csoport egy autonóm nyerges vontató prototípust mutatott be Észak-Amerikában, fontos lépést téve afelé, hogy kereskedelmi forgalomba hozza az autonóm vezetési technológiát.

Hirdetés

A háromtengelyes VNL nyerges vontató egy példányát a Volvo Csoport tavaly megalakult saját, önvezető járművekre szakosodott leányvállalata, a Volvo Autonomous Solutions és az önvezető szoftvereket fejlesztő Aurora alakította át.

Az Aurora Driver önvezető rendszerrel felszerelt jármű az alapját fogja képezni az észak-amerikai piacra szánt Volvo autonóm teherautók fejlesztésének. A svéd haszongépjármű-gyártó, közleménye szerint olyan megoldásokon dolgozik, amik a jövőben képessé fogják tenni teherautóit az autópályákon való autonóm közlekedésre.

„Hiszünk benne, hogy az autonóm megoldások kiegészítői lesznek a ma közlekedési rendszerének, és implementálják, ahol alkalmazásuk célszerű” – mondta el Sasko Cuklev, a Volvo Autonomous Solutions közúti alkalmazásokért felelős vezetője, aki hozzátette: „Fontos számunkra, hogy részesei legyünk az átalakulásnak.”

A Volvo Autonomous Solutions jelenleg azoknak az észak-amerikai régióknak és szállítási útvonalaknak az azonosításán dolgozik, melyek ideálisak lennének az autonóm teherautók tesztelésére.

Kiemelt Partnereink