Trend Autonóm mobil boltok szolgálják ki Hollywood lakóit

Autonóm mobil boltok szolgálják ki Hollywood lakóit

autopro.hu/V.M. | 2021.06.28 15:17

Autonóm mobil boltok szolgálják ki Hollywood lakóit

Fotó: Robomart

Már Nyugat-Hollywoodban is elérhetőek a Robomart autonóm házhoz menő boltjai, amiket csakúgy, mint egy Ubert, mobiltelefonos applikációt használva bárki a házához rendelhet.

Hirdetés

A szolgáltatás hollywoodi megkezdéséhez a Robomart a REEF vállalattal, Észak-Amerika legnagyobb logisztikai és mobilitási központokat fenntartó cégével fogott össze, aminek feladata a járművek újratöltése és a készletezés.

A Robomart még a 2018-as CES fogyasztói elektronikai kiállításon debütált első autonóm élelmiszerboltjával. A vállalat olyan megoldást fejlesztett ki, ami több olyan fontos problémát is orvosol, amivel az emberek gyakran találkoznak élelmiszer rendelésekor.

Az egyik ilyen probléma az idő: egy friss felmérés szerint az élelmiszer-kiszállítások kilencven százaléka több mint fél órába telik, ami legalább háromszor több a Robomart által Nyugat-Hollywoodban garantált tíz percnél.

Ezenkívül az emberek 87 százaléka panaszkodott arra, hogy gyakran nem a megrendelt ételt kapja. A Robomart esetében ezt a problémaforrást teljes mértékben kiiktatták azzal, hogy a vásárlók először a Robomart applikációban megtekinthetik a kínálatot, majd a jármű megérkezésekor saját maguk vehetik el a kiszemelt élelmiszereket.

Még csak a leolvasással sem kell foglalkozni

Pluszban a Robomart a vásárlási folyamatot egyszerűbbé teszi: a vásárlóknak csak meg kell fogniuk a kiválasztott árut, és közbenső lépés nélkül máris a zacskójukba tehetik azt, majd távozhatnak, míg a fizetés online történik. A járművek, a rádióhullámos érzékelőrendszer, valamint gépi látás segítségével azonosítják a kivett árut.

Nyugat-Hollywoodban jelenleg egészségügyi készítményeket és azonnal fogyasztható élelmiszereket szállító Robomartok közlekednek, a cég azonban már fejleszti a gyümölcsöket szállító változatot, míg a jövőben többek között kávékészítményeket kínáló változat is készülhet – írja a Green Car Congress.

Kiemelt Partnereink