Trend Additívan, tűzálló műanyagból készülhetnek akkuk

Additívan, tűzálló műanyagból készülhetnek akkuk

autopro.hu/V.M. | 2022.03.28 08:20

Additívan, tűzálló műanyagból készülhetnek akkuk

Fotó: Evonik

Az amerikai Carbon egy tűzálló, 3D nyomtatásra tervezett fotopolimert dobott piacra. Az új anyag potenciális felhasználási területei között szerepelnek a villanyautók és elektronikai eszközök akkumulátorházai, valamint elektronikák burkolatai.

Hirdetés

A 3D nyomtatási technológiákra szakosodott Carbon EPX 86FR fotopolimerje a cég saját, szabadalmaztatott kettős kötési folyamatára épül.

A cég ígérete szerint az új műanyag a tűzállóságot ellenállósággal, magas szilárdsággal, valamint hosszú távú stabilitással kombinálja, továbbá segítségével csökkenthető az alkatrészek fejlesztési ideje, illetve a gyártáshoz kapcsolódó szerszámkészítési költségek.

A Plastics Today cikke szerint a fotopolimer ideális tűzálló tulajdonsággal rendelkező alkatrészek, prototípusok és szerszámok készítéséhez. Ezekre példák a burkolatok, kábelrögzítők és különböző csatlakozók az autógyártásban és az ipar más szegmenseiben.

A műanyagot használva akár elektromos autók akkumulátorházai is készíthetőek. Az akkumulátormodulokat és -cellákat összefogó házat tradicionálisan fémből készítik, a műanyagokkal azonban az előállítási költség és a tömeg is csökkenthető, miközben a megoldás más előnyökkel is szolgál.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink