Trend A Waymo zöld utat kapott a terjeszkedésre

A Waymo zöld utat kapott a terjeszkedésre

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.06 12:19

A Waymo zöld utat kapott a terjeszkedésre

Fotó: Waymo

Az Alphabet tulajdonában lévő márka Los Angelesben és San Franciscóban bővíti tevékenységét, azonban a robotaxikról kialakult közvélemény továbbra se a legjobb.

Hirdetés

A Waymo a Kaliforniai Közüzemi Bizottság (CPUC) jóváhagyását követően készül kiterjeszteni önvezető erőfeszítéseit San Francisco és Los Angeles régióira. Az állami bizottság a helyi lakosok ellenérzései ellenére is engedi kiterjeszteni a vállalat tevékenységét ezekre a kaliforniai nagyvárosokra.

San Francisco városa korábban beperelte a kaliforniai szabályozó hatóságokat, hogy megakadályozza ezt, a város egyik ügyvédje eredetileg azt akarta elérni, hogy a CPUC szüneteltesse a döntést, hogy az állam szabályozói alaposan kivizsgálhassák az önvezetés biztonsági kérdéseit. A CPUC a múlt héten valóban elhalasztotta a döntést, de a Waymo végül megkapta a kívánt eredményt.

Az eredmény ellen tiltakozó csoportok között volt a Los Angeles-i Közlekedési Minisztérium is, amely azzal érvelt, hogy a szolgáltatás akadálytalan bővítése helyi konzultáció, együttműködés és felügyelet nélkül ártana az autonóm járműtechnológiának – írja a carbuzz.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink