Trend A Tesla most a németeknél okozott felháborodást

A Tesla most a németeknél okozott felháborodást

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.21 12:25

A Tesla most a németeknél okozott felháborodást

Fotó: Pixabay

A Tesla a helyiek elutasításával szembesül a németországi telephely bővítési tervei miatt, akik szavazást is szerveztek az erdők megóvásának érdekében.

Hirdetés

A Tesla németországi üzemének bővítésére irányuló törekvései akadályba ütköztek, amikor a polgárok a fák kivágására és a nagyobb telephelynek való szabaddá tételre vonatkozó indítvány ellen szavaztak – mondta Gruenheide polgármestere.

Bár a szavazás nem kötelező érvényű, mégis újabb akadályt jelent az amerikai elektromosautó-gyártó azon tervei számára, hogy megduplázza a telephely kapacitását 100 gigawattóra akkumulátorgyártásra és évi 1 millió autóra, és ezzel az európai elektromosautó-piac uralására készüljön.

Az üzem jelenlegi kapacitása körülbelül évi 500.000 autó, de a termelés növelése lelassult. Az autógyártó januárban tudott először 6000 autót gyártani egy hét alatt, miután márciusban elérte heti 5000 autóval az első mérföldkövet.

Gruenheide lakosai kedden nemmel szavaztak arra az indítványra, hogy a vállalat számára elegendő erdőt vágjanak ki, hogy további logisztikai területeket, például vasútállomást és raktárakat építhessen, a további intézkedést és döntést a helyi hatóságokra bízták. A Tesla nem reagált az eseményekre – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink