Trend A Q7-es lesz a VW-csoport első plug-in hibrid dízelje

A Q7-es lesz a VW-csoport első plug-in hibrid dízelje

Biró Csongor | 2014.12.08 13:19

A Q7-es lesz a VW-csoport első plug-in hibrid dízelje

Bár már több versenytárs alkalmazza a technológiát (Iveco, Volvo), a Volkswagennél még nem társították a jó hatásfokú dízelmotort a környezetkímélő villanymotorral. A következő generációs, hamarosan érkező Audi Q7-esben mutatkozik be majd az újítás.

Hirdetés
Így nézhet ki az új Q7

Az új Audi Q7 jövőre érkezik benzin- és dízelmotorokkal, amelyeket egy hibrid változat követ később Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. A BMW-vel és a Mercedes-Benzzel ellentétben az Audi nagytestű szabadidő-utójában a villanymotort dízelmotorral (győri származású 3 literes V6 TDI-vel) társítják majd. Európában ez lesz a második személyautó, amelyet ez a technológia hajt, elsőként a Volvo vezette be a V60 plug-in hibridben. Az 56 ezer eurós (Németországban) kombiból immár tízezernél is több talált gazdát.

A plug-in hibrid Q7-est a hálózatból tölthető A8-as követi majd, szintén gázolajos változatban - jelentette be Ulrich Hackenberg, az Audi fejlesztési főnöke. Az Audi jelenleg az A3 Sportback e-tron modellt kínálja hálózatból tölthető hibridként.

Kiemelt Partnereink