Trend A következő szakaszába lépett a Volkswagen inkubátorprogramja

A következő szakaszába lépett a Volkswagen inkubátorprogramja

autopro.hu/V.M. | 2020.06.06 16:21

A következő szakaszába lépett a Volkswagen inkubátorprogramja

Fotó: Volkswagen Newsroom

Elkezdődött a Volkswagen Csoport „Jövő Mobilitási Inkubátor” nevet viselő, 2017-ben életre hívott programjának következő fordulója, mely keretében öt technológiai startup fog novemberig a német autógyártó konszern számára új megoldásokat kidolgozni.

Hirdetés

A program célja az új technológiák meghonosítása a vállalatcsoporton belül. A programba a közlekedés, az ipar, a logisztika, valamint a fenntarthatóság területein fejlesztéseket végző cégeket választanak be. Az újonnan csatlakozott öt startup a következő fél évben a Volkswagen wolfsburgi, berlini és drezdai munkatársaival együttműködve fognak dolgozni koncepcióikon, hogy aztán azokat végül a drezdai Transparent Factory-ban mutassák be, ahol e-Golfok készülnek. Az inkubátorprogramban Drezda városa is részt vesz személyi és cégenként 15 ezer eurós pénzügyi támogatás nyújtásával.

Új tesztelési és képzési megoldások születhetnek

A résztvevők egyike a Halle an der Saale városában székelő DENKweit, mely adatelemzésre fejleszt gépi tanulásra képes algoritmusokat. A technológia lehetővé tenné, hogy az elektromos autók akkumulátorainak tesztelése során megfigyelhessék az egyes cellákban végbemenő változásokat.

A chemnitzi VRENDEX digitális másolatot készít fizikai tárgyakról, úgymint prototípusokról, valamint termékekről például képzési célra. A Volkswagen zwickaui képzési központjának partnereként működő cég mindehhez a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) technológiáit használja.

A berlini Sustify egy internetalapú applikációt fejleszt ázsiai gyáraknak. A program játékos módon mutatja be az akár írástudatlan dolgozóknak az egészség- és tűzvédelmi szabályokat, azok betartására ösztönözve azokat.

Nem csak Németországból jelentkeztek

A londoni ev.energy az elektromos autók töltését gyorsabbá, olcsóbbá és környezetkímélőbbé kívánja tenni. Ennek elérésére egy olyan szoftveren dolgozik, mely figyeli az energiaárakat, hogy megtalálja az időt, mikor a legalacsonyabb áron lehet tölteni az autót „zöld” forrásból származó árammal.

A résztvevők között még egy chicagói vállalat is van. A KarChing a vezetés közbeni telefonálás jelentette veszélyt kívánja csökkenteni azáltal, hogy a telefonálás nélküli vezetést egy közösségi platformon keresztül jutalmaznák.

Kiemelt Partnereink