Trend Félezer kilométeres hatótávú elektromos autót ígér a Daimler

Félezer kilométeres hatótávú elektromos autót ígér a Daimler

autopro.hu/G.I. | 2016.06.12 06:19

Félezer kilométeres hatótávú elektromos autót ígér a Daimler

Élesedik a verseny az autógyártók között: az Audi, Porsche, Tesla trió mellett a BMW is előzi eddig a stuttgartiakat, akik októberben állnának elő a saját modelljükkel.

Hirdetés

A Párizsi Autószalonon készül leleplezni a Daimler azt az elektromos autót, amely 500 kilométeres hatótávra lesz képes. Nagyjából ennyi az összes paraméter, ami Thomas Weber vezető fejlesztő bejelentése nyomán megismerhető a törekvésekből. A kevésbé konkrét kísérőinformációk szerint várhatóan ebben az évtizedben már gyártásba is kerülhet a 2016 októberében még nyilván tanulmányként debütáló négykerekű, amely leginkább a Tesla Model X riválisaként érkezne a piacra. Tehát SUV lesz a jövevény. Vagy nem.

– Az autó szerkezetét már megalkottuk, a fejlesztőink jelenleg is dolgoznak a részleteken, hamarosan az első futási teszteket is megvalósíthatjuk - próbált mégiscsak valamit mondani az új modell létének bejelentésekor Thomas Weber.

A Daimler nem csupán versenyben kíván maradni a vetélytársakkal szemben az új trendet illetően – a fejlesztéseket az is segítheti, hogy például a német kormány komoly ösztönzőkkel támogatja a környeztbarát technológiájú járművek vásárlását.

Kiemelt Partnereink