oktatás, szakképzés

Több nőt műszaki pályára!

A jövő társadalma és munkaerőpiaci helyzete a technológiáról fog szólni, ezért fontos, hogy a nők is jelentősebb számban képviseltessék magukat a műszaki képzéseken, a műszaki pályán.

MTI | 2019.10.11 08:56

A legalul lévőket emeli fel a Continental

A digitalizáció komplexebbé teszi az autóipari munkát, mégis rengetegen dolgoznak képesítés nélkül az ágazatban. Erre megoldást kell találni.

autopro.hu/Sz.K. | 2019.07.20 05:01

185 hetedikesnek mutatta meg a Mercedes, milyen szakmát érdemes tanulniuk

Pályaválasztás előtt álló tanulóknak mutattak be szakmákat a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. A Mercedes-Benz idén csatlakozott egy kifejezetten pályaválasztás előtt álló tanulók számára szervezett programhoz: az úgynevezett „rendhagyó technika órához”. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara kezdeményezésével indult rendezvényen a Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban összesen 6 alkalommal, 185 hetedik osztályos fiatal ismerkedett meg a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus-karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal.

autopro.hu/P.M. | 2019.05.10 12:44

A multik csak szenvednek, a kkv-k élethalálharcot vívnak

Bérfejlesztési verseny. Az Audi-sztrájk egy szög a magyar autóipar koporsójában. Nem szabad olyat foglalkoztatni, aki nem akar dolgozni. A fejlesztések itthon tartására kell törekedni – ilyen képet festettek a Portfolio autóipari konferenciájának résztvevői.

Kuthi Áron | 2019.04.12 12:56

A szakképzésnek az a célja, hogy mesterembereket faragjon

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár szerint engedni kellene, hogy a mérnökök tartsanak órákat a diákoknak, a szakoktatók pedig a vállalatoknál tájékozódhassanak a legújabb ipari fejlesztésekről és trendekről.

MTI | 2019.04.11 15:53

A technikusok az ipar új reménységei

A magyar iparban óriási igény van technikusokra, mert nemcsak magas szakmai tudást képviselnek, hanem szerepet vállalnak a középszintű irányításban is – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzésért felelős alelnöke.

MTI | 2019.03.21 12:04

1 2 3 4 5 6

Kiemelt Partnereink