munkahelyi körülmények

Nem lesz nyári leállás a kecskeméti Mercedesnél

Másfél hónappal ezelőtt, június 6-án jelentette be a kecskeméti Mercedes, hogy egymilliárd eurós beruházással megkezdi új gyárának építését. Megkérdeztük, hogy a feszített munkában hogyan számolnak tervezett leállással.

Pardavi Mariann | 2018.07.19 10:53

A rugalmas munkakörülmények fellegvára lehet az Ipar 4.0

A rugalmas munka lehetősége lesz a most kibontakozó negyedik ipari forradalom kulcsszereplője, mivel az új technológiák átalakítják iparainkat, és munkánk módját is – legalábbis a Hays kiterjedt, kétezer fős felmérése alapján.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.05 06:00

Munkástanácsok: a cafeteria-átalakítás ne járjon nettó csökkenéssel!

A szakszervezeti szövetségek egyetértenek azzal, hogy észszerűsíteni kell a cafeteria-elemeket, a munkáért bér járjon, de a racionalizálás során a nettó tartalmak ne csökkenjenek - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

MTI | 2018.07.02 09:10

Rákos megbetegedések oka után vizsgálódik a gumiipar

Az ETRMA – az Európai Gumiabroncs és Gumigyártók Szövetsége – június végén csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amelynek célja a veszélyes anyagok megfelelő kezelésének elősegítése a munkahelyeken. A kampány hazai támogatója az ETRMA magyarországi tagszervezete, a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA).

autopro.hu/Sz.F. | 2018.06.26 09:57

Somogyi András: A toborzás mellett a dolgozók megtartása ugyanolyan fontos

A Bosch Magyarországon a 13 500 munkavállalójával az egyik legnagyobb külföldi ipari foglalkoztató. Tavaly ezerrel növelték a létszámot és idén is hasonló terveik vannak, hiszen bővítik a Budapesti Fejlesztési Központot és Hatvanban is hamarosan elkezdik az építkezést. Milyen lesz a jövő munkavállalója? Mi motiválja a fiatalabb generációt? Ezekre a kérdésekre is válaszolt Somogyi András, a Bosch csoport humánerőforrás igazgatója a vállalat évértékelőjén.

Szabó Fanni | 2018.06.08 08:35

Szupererőt adnak a dolgozóknak a Schmalz emelői

Mivel az ergonómia egyre inkább teret nyer a világban, ezért a vákuumos emelőrendszerek is egyre inkább hódítanak minden olyan szegmensben, ahol nehezebb termékeket kell mozgatni.

JOULEING Kft. | 2018.05.16 11:35

Tíz százalékot nőhetnek idén a fizetések

Az idei bértárgyalások légkörét nagyban befolyásolta a munkaerőpiaci nyomás is, a szakszervezetek szerint ugyanakkor a dolgozók még mindig nem tudják, hogy ma már bátrabban felléphetnek saját érdekeik védelmében. Sok cégnél a középvezetői réteg teremt kedvezőtlen munkahelyi légkört, de – elsősorban a kicsiknél – a vállalkozói magatartás is hátrányosan érintheti a munkavállalókat – Hivatkozik a Magyar Idők Buzásné Putz Erzsébetre, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének elnökére.

MTI | 2018.05.02 12:09

Közel 300 vállalkozás kap munkahely-teremtő támogatást

Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 293 vállalkozás a Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely-teremtő beruházásainak támogatása programban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

MTI | 2018.04.03 15:13

Itt a lista, hol a legjobb dolgozni

Ötödik alkalommal díjazta Magyarország legvonzóbb munkáltatóit a Randstad Hungary: a lista élén a Mercedes-Benz végzett.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.11 14:55

50 ezer forintos fizetésemelés a Dunaferrnél

Több mint 15 százalékos alapbéremelésről szóló megállapodást kötöttek múlt pénteken az ISD Dunaferr Zrt. vezetői és a szakszervezetek, a DV Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet.

MTI | 2018.02.21 11:48

A Seatnál a legjobb dolgozni

A Seat ismételten megkapta a Legjobb munkaadó tanúsítványt. A vállalat a negyedik egymást követő évben nyerte el a címet, amellyel a legjobb munkakörülményeket biztosító vállalatokat ismerik el.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.09 09:03

Balogh Béla: van félnivalójuk a hazai munkáltatóknak a német sztrájk miatt

A magyarországi munkaerőpiacra is hatással lehet a német szakszervezet sikere. Az IG Metall ugyanis hetekig tartó sztrájksorozatával kiharcolta a 28 órás munkahét bevezetését, továbbá fizetésemelést és juttatásokat is kaptak. Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke beszélt arról, hogy a hazai munkáltatóknak van félnivalójuk a német szakszervezet eredményei miatt.

Szabó Fanni | 2018.02.08 12:30

Továbbra is vaskos prémiummal jutalmazza kreatív dolgozóit a VW

Nem csak a Volkswagen-konszern és annak hannoveri üzeme profitált dolgozóinak ötleteiből, hanem az alkalmazottak is. A gyártó összesen 463 millió forintnyi összeggel értékelte a jó ötleteket, ami nem is csoda, hiszen csaknem másfél milliárd forintot takarított meg segítségükkel.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.31 12:30

Tízből négy dolgozó szerint az automatizálás veszélyezteti az állását

A munkavállalók közel háromnegyede (74%) hajlandó új készségeket elsajátítani, illetve teljesen átképezni magát annak érdekében, hogy a jövőben is foglalkoztathatók legyenek – derül ki a PwC felméréséből. A megkérdezettek szaktudásuk korszerűsítését a saját, nem pedig a munkáltató felelősségének tekintik.

autopro.hu/P.M. | 2017.11.22 15:30

Mindenki szereti, mégis rossz a bónusz

Rengeteg vállalat juttatási rendszerének része a teljesítményfüggő bónusz, ami erős motiváló erővel rendelkezik. Csakhogy a célokhoz kötött ösztönzők mérgezik a munkahelyi légkört és a kapcsolatokat.

autopro.hu/B.B. | 2017.07.26 06:28

2 3 4 5 6 7 8

Kiemelt Partnereink