gyártósor

Csonka Szabolcs: szinte nullára csökkenthető a karbantartási költség

A győri székhelyű GIMEX-Hidraulika Kft. befogástechnika üzletágának vezetője szerint az elektromos autók alapjaiban fogják átalakítani az általunk ismert világot. A szakemberrel azt jártuk körbe, hogyan tudnak lépést tartani ezzel a folyamattal, továbbá a digitális változásokkal az autóipar szereplői.

Pardavi Mariann | 2017.04.12 09:30

Robbanásszerű növekedés várható a robotikában

A Universal Robots 2016-ban 62%-os növekedést ért el. A vállalat szerint azért tudtak ekkora fejlődést elérni, mert elsőnek tudtak piacra lépni az emberrel együttműködő, úgynevezett kollaboratív robotokkal, a kobotokkal.

autopro.hu/P.M. | 2017.03.14 12:28

Így önti a sebességváltóit a Seat

A márka Componentes üzemét választotta a Volkswagen Csoport az új MQ281 sebességváltó gyártására, a világszerte használt alkatrész így az El Prat de Llobregatban található termelési helyszínen készül majd.

autopro.hu/P.M. | 2017.03.13 12:29

Új forrasztógépet üzemelt be a győri Melecs – fotókkal, videóval

Fél év alatt már a második nagyteljesítményű forrasztógépét vásárolta meg a győri Melecs. A nyár végi hullámforrasztó gép telepítése után ezúttal egy speciális szelektív forrasztógépet helyeztek üzembe. A részletekről Stinner Szabolcs mérnökségvezető számolt be.

autopro.hu/P.M. | 2017.03.10 09:30

Elkezdte gyártani a CNG-motorokat Győrben az Audi

Az elektromotorok gyártása mellett további alternatív hajtások gyártásához építette fel szaktudását: az A4 Avant g-tron motorja az első erőforrás egy Audi modell számára, melyet a győri gyár vezetésével fejlesztettek, emellett ez az első CNG-motor, amelyet hazánkban gyártanak. Az erőforrás sűrített földgázzal (Compressed Natural Gas – CNG) és benzinnel is üzemeltethető.

autopro.hu/P.M. | 2017.03.07 12:33

Keszte Róbert: a beszállítóinknak is invesztálni kell a digitalizációba, különben nem tudunk együtt haladni

A beszállítóinknak legyen saját Ipar 4.0 víziójuk! Ha az ő jövőképük és a mi jövőképünk összeilleszthető, akkor semmi akadálya nem lesz annak, hogy közös projektekbe kezdjünk. Olyan cégekkel szeretünk együtt dolgozni, akik előttünk járnak, akik inspirálnak minket – szögezte le a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárigazgatója.

Pardavi Mariann | 2017.02.20 12:33

Orovica Szilárd: ha helyesen használjuk az Ipar 4.0-t, betöltheti a hiányzó szakemberek feladatait

A Kuka Robotics Hungária ügyvezető igazgatója szerint el kell szakadni az évtizedek óta berögződött oktatási rutinoktól, és megvizsgálni, milyen képességekre lesz szükség a 21. századi munkaerőpiacon. Szó volt továbbá arról is, hogyan tud segíteni a robotgyártó a magyar beszállítóknak az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformban vállalt szerepe révén.

Pardavi Mariann | 2017.02.14 09:34

Elkezdődött a megújult Skoda Octavia gyártása

Legurult az első Skoda Octavia a szerelőszalagról Mladá Boleslavban. Átdolgozott orr- és farkialakítás, illetve a vezetői segédrendszerek, az infotainment és a connectivity legkorszerűbb megoldásai jellemzik. Az elmúlt 21 esztendő során több mint ötmillió vásárló döntött az Octavia család valamely tagja mellett.

autopro.hu/W.A. | 2017.02.13 15:17

87 perc alatt megtanulható a robotok használata

Sokakban él a tévhit, miszerint az ipari robotok programozása hosszú és körülményes folyamat, amelyet kizárólag az erre képzettséget szerzett szakemberek tudnak elvégezni.

autopro.hu/P.M. | 2017.02.03 09:40

Jankovits Richárd: a célgép nem lehet a robot alternatívája

A győri Jankovits Hidraulika Kft. ügyvezetőjével arról beszélgettünk, az egyre inkább digitálissá alakuló gyártásra hogyan kell felkészülniük a célgépgyártóknak. Úgy gondolja, minél inkább fokozni kell az automatizáltságot, a gépeknek adatokat kell szolgáltatniuk a gyártásirányításnak, a fejlesztőknek és egyre inkább követelmény a távdiagnosztika, a monitorozás.

Pardavi Mariann | 2017.02.01 08:31

Alaposan átszervezi gyártását az Opel

Két németországi üzem is stabil, kiszámítható keresletet biztosító modellnek örülhet, ezzel megszűnnek a korábbi bizonytalanságok. Spanyolország sem marad változás nélkül.

autopro.hu/B.B. | 2017.01.02 06:30

Aki okostelefont tud kezelni, az robotot is – így látják a gyártósori dolgozók

Az együttműködő robotok előnyeiről már sok cikk, kutatás és tanulmány készült, de ezek többsége csak elméletben mutatta be az úgynevezett kobotok pozitív tulajdonságait. Ezúttal viszont olyan munkások véleményét kérdezte a Universal Robots, akik napi szinten együtt dolgoznak ezekkel a gépekkel.

autopro.hu/P.M. | 2016.12.22 08:30

Így gyártja a common raileket a Linamar

Az európai autógyárak jelentős beszállítójaként a motor és sebességváltó alkatrészek széles palettáját gyártja a Linamar. Innovatív technológiákat alkalmaznak – ez a mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó Linamar Hungary Zrt. sikerének egyik titka.

Kiss Attila – Linamar, gépészmérnök | 2016.12.17 06:30

Ezekre figyeljen, ha eloxált alumínium alkatrészt tervez vagy gyárt

Az ötvözetlen alumínium puha, csekély mechanikai jellemzőkkel bíró fém, melyet ötvözött formájában az ipar előszeretettel használ a kis sűrűségük és kedvező mechanikai tulajdonságaik miatt. A Török Gépipari Kft. eloxálóüzemének vezetője osztotta meg tapasztalatait.

Szalma Sándor | 2016.12.07 10:30

Asztali adagolóberendezések

Korábbi írásunkban a nagy gyártási volumenre és a speciális iparágakra tervezett adagoló berendezéseinket mutattuk be. Bizonyos esetekben azonban a legjobb megoldás egy alacsony bekerülési áron elérhető, kis helyigényű, könnyen kezelhető berendezés.

Thonauer | 2016.12.07 06:51

Varga Imre: a kézi folyadékadagolás ma már nem hatékony

A precíziós adagolóberendezéseket gyártó Nordson EFD közép- és kelet-európai szervezetének értékesítési vezetőjével arról beszélgetünk, mikor érdemes a cégeknek adagolóberendezésekkel dolgozni.

Pardavi Mariann | 2016.11.15 08:30

Hibák a köbön – Analízis a szériagyártásban

A TRIGO részéről Kozári Benedek és Völgyi Ákos szakértők fejtik ki, hogyan zajlik és kellene, hogy megvalósuljon a szériagyártásban felmerülő minőségügyi hibák feltárása, a problémák megoldása.

2016.10.28 15:49

4 5 6 7 8 9 10

Kiemelt Partnereink