autóipari robotok

Felpörgeti a kiszolgálást a Fanuc, rövidülnek a határidők

Hogy a robotika mennyire előretörő területe az autóiparnak, azt jól mutatja a Magyarországon robotforgalmazással foglalkozó Fanuc Hungary Kft. új beruházása: a vállalat Törökbálinton egy új, 3500 négyzetméteres telephelyet húz fel. A fejlesztés részleteiről Bagdi Attila marketingspecialista számolt be.

Pardavi Mariann | 2017.11.28 09:30

Biorobot lesz a magyar munkás munkásból?

A magyar ipar óriási lehetőséget fog kihagyni, ha a hazai gyártók továbbra is ragaszkodnak az idejétmúlt, „robotok az emberek ellen” alapelvhez – vélik a Universal Robots szakemberei. A jövő ugyanis azoké a vállalatoké, amelyek képesek az emberek és robotok együttműködésében gondolkozni.

autopro.hu/P.M. | 2017.11.02 10:03

Megy az üzlet, dupláz a Kuka

Kína a robotgyártásban is megkerülhetetlen piaccá nőtte ki magát – leginkább a távol-keleti ország meredeken emelkedő kereslete az oka, hogy a Kuka megkétszerezi legyártott ipari robotjai számát.

autopro.hu/B.B. | 2017.10.30 06:30

A dolgozóhoz szabja a robotokat a Bosch

A beszállító egyik üzemében egy Ipar 4.0-s projekt keretében vizsgálják az első rugalmas, az egyénhez alkalmazkodó ipari robotokat. Az ember-gép közelség miatt nem akármilyen biztonsági funkciókat kaptak a robotok.

autopro.hu/B.B. | 2017.10.04 10:14

Munkavédelem: ellephetik a gyárakat a légzsákok

Két évvel ezelőtt a Volkswagen Csoport németországi üzemében egy robot halálosan megsebesített egy 22 éves dolgozót, miután a férfi a dolgozók elől elzárt területen rekedt. Ez a fajta tragédia még mindig viszonylag ritka, de ahogy a világ gyárait automatizálják, a biztonság fejlesztésére irányuló törekvések egyre gyakoribbak lesznek.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.21 15:31

Új székházat épít a Fanuc Törökbálinton

A több, mint 3500 négyzetméteres új épület többszörösen felülmúlja majd az eddigi telephelyeket, hatékonyabb ügyfélkiszolgálást garantálva a cég partnereinek.

autopro.hu/G.I. | 2017.09.08 12:19

Felemelte éves bevételi célját a Kuka

A jó első fél évi számok nyomán az idén jelentős bevétel- növekedéssel számol a Magyarországon is jelen lévő német Kuka iparirobot- és berendezésgyártó vállalat.

MTI | 2017.08.02 15:27

Székesfehérváron készülnek a jövőre: robotokkal és 3D nyomtatással ismerkednek a diákok

Szeptembertől fogadja a gyereket az Alba Innovár digitális élményközpont, ahol humanoid robotokkal, legórobotokkal, 3D szobrászattal és 3D nyomtatással, valamint interaktív asztallal és szociális robotokkal is ismerkedhetnek, míg az úgynevezett szabadulószobában a digitalizáció világára épülő rejtvényekkel és kihívásokkal találkozhatnak a diákok.

autopro.hu/P.M. | 2017.06.21 16:42

A kkv-k robotizálnak, vagy versenyképtelenek lesznek

A gyártásban manapság már korántsem csak ráccsal, plexivel ellátott cellában dolgozó robotokkal lehet találkozni, egyre több helyen virtuális cella választja el a robotot az embertől, vagy már az sem- minderről a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. ügyvezetője, Orovica Szilárd beszélt lapunknak adott interjújában.

Uzoni Ábel | 2017.05.17 11:30

Csúcstechnológiás robotok az idei Mach-Tech-en

Idén május 9-12 között rendezték meg a Mach-Tech kiállítást kifejezetten az ipari szektor résztvevői számára. A kollaboratív robotok piacán éllovas Universal Robots elsőszámú közép-európai partnerével, a B&O Engineering Kft-vel közösen mutatta meg saját fejlesztésű, egyedi robotjait.

B&O Engineering Kft. | 2017.05.12 08:54

Győri Audi: robotok segítségével képeznek ki ezer dolgozót a Q3 gyártására

Az Audi Hungaria Zrt. Oktatóközpontjában üzembe helyeztek két új, innovatív robotcellát, amik a Q3 gyártásához biztosítják a képzést. A robotcellák segítségével az SUV modell gyártásához szükséges új technológiákat sajátítják el a munkatársak és a szakmunkástanulók.

autopro.hu/W.A. | 2017.05.02 14:51

Lehet, hogy a Kuka felvásárlása csak a kezdet volt?

Komoly terveket fűz a kínai Midea a narancssárga robotjairól híres gyártóhoz, hiszen globálisan is jelentős szereplővé tenné azt. Ennek érdekében újabb felvásárlások indulhatnak.

autopro.hu/B.B. | 2017.04.26 06:31

Gyártsunk okosan! Smart Factory ConnAction konferencia

Hogyan fejleszthetjük termelésünket csúcstechnológiát képviselő automatizálási eszközökkel költséghatékonyan? Milyen finanszírozási lehetőségek vannak, és mitől lesz sikeres egy ipar 4.0 program? Válaszok a Smart Factory ConnAction konferencián.

autopro.hu | 2017.04.25 10:49

Robbanásszerű növekedés várható a robotikában

A Universal Robots 2016-ban 62%-os növekedést ért el. A vállalat szerint azért tudtak ekkora fejlődést elérni, mert elsőnek tudtak piacra lépni az emberrel együttműködő, úgynevezett kollaboratív robotokkal, a kobotokkal.

autopro.hu/P.M. | 2017.03.14 12:28

Kivonulás, bevonulás: bezár az Audi magyar beszállítója, az Airbusé viszont befektet

A beszállítóké volt a főszerep a mögöttünk lévő héten, legalábbis, ami a hazai járműipart illeti. Volt, aki hirtelen bejelentette, megszünteti magyarországi tevékenységét, és olyan is, aki kétmilliárd forintos beruházást hoz ide. Ha a figyelmét lekötötték az Opel eladásának részletei, most érdemes bepótolni a hiányzó információkat.

Wurmbrandt András | 2017.03.06 10:39

A jövő mérnökei nem félnek attól, hogy a robotok elveszik a munkájukat

A fiatal generáció számottevő része nem tart attól, hogy a robotok elvehetik a munkáját, 73% szívesen dolgozna együtt velük, akár már az egyetemi évek alatt is, hogy az elméleti tudást gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítve versenyképes tudással lépjen a munkaerőpiacra.

autopro.hu/W.A. | 2017.03.03 11:05

Viszlát dízel? Az elmúlt hét legmeglepőbb, magyar autóipart érintő javaslata

Miközben az F. Segura 5,2 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát, száz új munkahelyet teremtve ezzel, a győri Audi újabb robotot mutatott be, a Kravtex-Kühne cégcsoport pedig leszállította a Volán társaságok által rendelt száz új Credo buszt, kiderült, hogy hamarosan a parlament elé kerülhet egy itthon egészen meglepőnek tűnő határozati javaslat. Ez volt az év 8. hete a magyar járműiparban.

Wurmbrandt András | 2017.02.27 09:03

Egyre több a robot az Audi Hungariánál

A duplaorsós csavarozórobot az ember-robot együttműködés jegyében a munkatársak közvetlen közelében dolgozik úgy, hogy védőkerítésre sincs szüksége.

autopro.hu/W.A. | 2017.02.22 15:15

Orovica Szilárd: ha helyesen használjuk az Ipar 4.0-t, betöltheti a hiányzó szakemberek feladatait

A Kuka Robotics Hungária ügyvezető igazgatója szerint el kell szakadni az évtizedek óta berögződött oktatási rutinoktól, és megvizsgálni, milyen képességekre lesz szükség a 21. századi munkaerőpiacon. Szó volt továbbá arról is, hogyan tud segíteni a robotgyártó a magyar beszállítóknak az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformban vállalt szerepe révén.

Pardavi Mariann | 2017.02.14 09:34

1 2 3 4 5 6 7

Kiemelt Partnereink