Techtogether Tovább erősít kutatás-fejlesztésben Kecskemét

Tovább erősít kutatás-fejlesztésben Kecskemét

autopro.hu | 2015.07.01 09:35

Tovább erősít kutatás-fejlesztésben Kecskemét

Az alföldi nagyváros a kutatás-fejlesztésben látja a jövőt. Ezért az egyetemi terveket szövögető intézmény vezetésével a gazdaság szereplői és az önkormányzat közös programot indítottak.

Hirdetés

"A kecskeméti növekedési zónában a jármű- és gépipari, valamint az agrár kis- és közepes beszállító vállalatok K+F+I kapacitásának fejlesztése a Kecskeméti Főiskola tudásbázisán" - ez a címe annak az új típusú együttműködési modellnek, melyben olyan programokat indítanak el, amelyekkel megalapozhatják a térség gazdasági fejlődését a következő 5-7 évre. Az uniós projekt nyitórendezvényét június utolsó bnapján tartották a Kecskeméti Főiskolán. Ailer Piroska, a főiskola rektora köszöntötte a résztvevőket, majd előadást tartott Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lukács Pál projektvezető, valamint Botos Krisztina az Alföldi Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft., és Burits Pál a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány képviseletében - számolt be az eseményről a keol.hu portál.

(keol.hu)

Elhangzott, hogy a Kecskeméti Főiskola konzorciumi vezető irányítása mellett az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft-ből., a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítványból és Kecskemét Megyei Jogú Városból álló konzorcium a következő célt tűzte ki: a főiskola képzési és kutatási portfóliójának megújításával a modernkori kutatás-fejlesztés egyik magyarországi központjává tenni Kecskemétet.

A kutatási területek: jármű- és gépipari anyagok és technológiák kutatása, fejlesztése; ipari automatizálás, méréstechnika és optimalizálás; élelmiszer-előállítás, kertészet, élelmiszer-feldolgozás.

Kiemelt Partnereink