Techtogether Tájékozódjon a hazai önvezető fejlesztésekről a Techtogether 2022-n!

Tájékozódjon a hazai önvezető fejlesztésekről a Techtogether 2022-n!

autopro.hu/P.B. | 2022.10.13 12:18

Tájékozódjon a hazai önvezető fejlesztésekről a Techtogether 2022-n!

Fotó: LeasePlan

Október 18-án és 19-én kerül megrendezésre a Techtogether 2022 kiállítás és konferencia a fővárosban, a Bálnában. A rendezvényen a járműipar legfontosabb kihívásait és legmeghatározóbb trendjeit veszik górcső alá, így a témák között az autonóm járművek is szerepet kaptak.

Hirdetés

Óriási változásokon megy keresztül a járműipar, a két legfontosabb megatrend az elektromobilitás és az autonóm vezetés fejlődése. A teljes önvezetés ugyan még mindig egy távoli célnak tűnik, de sokkal inkább a jogi szabályozás és az egységesítés tűnik nehezen megoldható feladatnak, nem pedig a technológiai háttér. Vezetést segítő rendszerekkel ma már nem csak a prémium autókban találkozni, a parkolókamera vagy az intelligens sávtartó egyre elterjedtebb funkció – ezeken keresztül pedig egyre többen találkoznak az autonóm vezetéssel, még ha a teljes önvezetéstől ez messze is van.

Az október 18-19-én a Bálnában megrendezésre kerülő Techtogether 2022 kiállításon több olyan vállalattal is találkozhatnak, aki aktív az önvezetés terén. Ilyen például az AVL Hungary Kft. vagy a Schaeffler Savaria Kft.

Az autopro.hu és a MAGE közös szervezésében rendezett október 18-ai konferencián is szó lesz az önvezetésről. Az eseményen 9:50-től Keszte Róbert a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tart előadást Digitalizáció a járművekben (önvezetés szoftver fejlesztés a gyakorlatban) címmel, ezt követően pedig szintén a témába vág majd Frank Péter, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Kutatás-fejlesztési igazgatójának Okos kamionok – okos mérnökök Magyar fejlesztők a járműipar élvonalában című előadása 10:05-től.

Az október 18-19-e között megrendezésre kerülő kiállítás ingyenesen, de regisztrációhoz kötve látogatható, ide kattintva tud regisztrálni az eseményre. Az október 18-ai konferencia szintén regisztrációhoz kötve, belépőjegy ellenében látogatható.

Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

Dr. Keszte Róbert járműgépész mérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, majd a Járművek és Mobil Gépek Tudományai szakon doktorált. Emellett közgazdász diplomát is szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A szakember 2000-ben került a Continental budapesti gyárába mérnöki pozícióba, majd a telephely több részlegét is irányította. Nemzetközi karrierjét 2006-ban a cégcsoport nagyszebeni gyárában kezdte és 2007-ben a nürnbergi központjában folytatta. Ezt követően ismét a budapesti gyárban látott el gyáregység vezetői feladatokat, 2010-től pedig a Continental temesvári elektronikai gyárát vezette 3 évig. 2014-ben tért vissza Magyarországra a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezetőjeként, és a budapesti gyár vezetőjeként.

A Continental vállalat Dr. Keszte Róbertet 2021. január 1-től a magyarországi Continental csoport országigazgatói feladatainak ellátásával bízta meg.

Frank Péter, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Kutatás-fejlesztési igazgatója

Frank Péter, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Kutatás-fejlesztési igazgatója

Frank Péter matematikus-mérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1996 óta Knorr-Bremse cégcsoport közúti és vasúti üzletágának különböző telephelyein dolgozott kutatás-fejlesztési területen. 2014 óta a Knorr-Bremse budapesti Kutatás-fejlesztési Központjának igazgatója. 2015-ben a BME címzetes egyetemi docense lett, 2016-ban Gábor Dénes díjat kapott. 2020 óta a Műegyetem Támogatói és Baráti Köre alelnöke.

Az alábbi vállalatok biztosan ott lesznek a rendezvényen, jöjjön el Ön is!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink