Techtogether Ötvenéves a kecskeméti mérnökképzés

Ötvenéves a kecskeméti mérnökképzés

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2014.11.14 11:21

Ötvenéves a kecskeméti mérnökképzés

Az ünnephez kapcsolódóan a Kecskeméti Főiskola és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. stratégiai megállapodást kötött.

Hirdetés

- A GAMF-ra nem csupán a kora, hanem az alapítói, az általuk megteremtett szellemisége, és az eredményei miatt vagyunk igazán büszkék - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a gazdaságtudományi és műszaki képzést nyújtó főiskolai kar november 11-én tartott 50 éves jubileumi kari tanács ülésén.

A polgármester beszéde az ünnepi ülésen (kecskemet.hu)

- A GAMF 50 éves történelme azt üzeni nekünk, hogy mindig előre kell nézni, újításokban kell gondolkodni. A jövőben gondolkodás az, ami ezt az intézményt nemcsak félszáz éven át fenntartotta, hanem sikeressé és elismertté is tette - folytatta a polgármester a város honlapjának tájékoztatása szerint.

Az ünnepélyes alkalmon a főiskola részéről Ailer Piroska rektor, valamint a felsőoktatési intézmény egyik meghatározó partnere, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. képviseletében Lepsényi István közösen aláírták azt a stratégiai együttműködési megállapodást, ami a további sikeres együttműködésüket alapozza meg.

- Olyan régóta tart főiskolánk együttműködése a Knorr-Bremse vállalattal, hogy magunk is meglepődve ismertük fel, hogy eddig nem született átfogó stratégiai megállapodás a két fél között - nyilatkozta szakportálunknak az ünnepi esemény kapcsán Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora. Valóban, a Knorr-Bremse élen jár a hazai felsőfokú duális képzés elindításában és fejlesztésében: a főiskolával és a helyi autógyárral közös gyakorlatorientált képzési törekvéseik eredményét immár kecskeméti modellként emlegetik országszerte.

Ailer Piroska és Lepsényi István szignálta az együttműködési megállapodást (Fotó: Major Zoltán)

- A főiskola műszaki mérnökképzést végző GAMF karának fél évszázados jubileuma jó alkalmat adott egy ilyen kooperációs megállapodás megkötésére. Belefoglaltuk, amit eddig közösen tettünk, s a jövőbeni együttműködés célterületeit is megjelöltük - tette hozzá a rektor. Ailer Piroska konkrétumként az új technológiák iránti fokozottabb figyelmet, valamint az oktatás és a kutatás-fejlesztés kettős prioritását nevezte meg kérdésünkre. A további együttműködés a gyakorlatban elsősorban az anyagvizsgálat, az anyagtechnológia, a műanyagok, a járműtechnológia és az üzemszervezés szakterületét érinti.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Danyi Józsefnek. A kitüntetést Ailer Piroska adta át a 2013-ban nyugalmazott rektornak.

"Világhírűvé tettek a hallgatóink" fogalmazott szakportálunknak Ailer Piroska rektor - a képen jobbról a második a most kitüntetett Kutasi Zoltán, a sikerek egyik fő kovácsa

A GAMF Kar fennállásának 50. évfordulója alkalmából a kar eco-marathon csapatának kiváló nemzetközi eredményeit elősegítő munkatársai részére díszoklevelet adományoztak. Az okleveleket Belina Károly adta át Bagány Mihály és Csák Bence tanároknak. Elismerésben részesült Kutasi Zoltán tanszéki mérnök is, aki több éven át a csapat hallgatói csapatkapitánya volt.

Kiemelt Partnereink