Techtogether Nagyon sok új taggal vágnak neki a szezonnak az Óbudai Egyetem csapatai

Nagyon sok új taggal vágnak neki a szezonnak az Óbudai Egyetem csapatai

Kuthi Áron | 2019.10.06 05:00

Nagyon sok új taggal vágnak neki a szezonnak az Óbudai Egyetem csapatai

Az O.U.R. TEAM Formula Student csapat, valamint a PowAir és a FlexAir pneumobilos team egyesíti erejét a Techtogetherre, és OE Mobil néven neveztek a mérnökhallgatói versenyre. Gilián Márkó, a PowAir csapatkapitánya vállalta, hogy az októberi megmérettetésre csúcsformába hozza az óbudai különítményt. Vele beszélgettünk a felkészülésről.

Hirdetés
– Kikből áll az OE Mobil, mekkora csapat érkezik a Techtogetherre?
Az OE Mobil az Óbudai Egyetem több járműépítő köréből tevődik össze. Jelenleg kettő Pneumobil és egy alakulóban lévő Formula Student csapat alkotja. Az így összeállt csapat durván 10-15 fős létszámmal indul az elkövetkező versenyen.

– Milyen kompetenciákat, tapasztalatokat hoznak ebbe az "össznépi" csapatba a pneumobilos ill. a FS-tagok, vezetők?
– Mind a Pneumobil mint az FS csapat vezetői több Techtogether versenyen vettek már részt. A csapattagok közül sokan hobby szinten versenyeznek autóval vagy motorral, így viszonylag az mondható, hogy nagy a rálátásunk erre a területre. A teamet alkotó hallgatók több szakirányban tanulnak az OE-n, mint például CAD-CAM technika, járműtechnika, gépészet, mechatronikai vagy épp villamos mérnöki.

– Az OE honlapján lehetett jelentkezni FS-tagnak. Hogy sikerült a tagfelvételi kampány ebben a tanévben?
– 2019 tavaszán indult el a Formula Student kezdeményezése, amely nagyon sok ember figyelmét felkeltette. Az első toborzásból, amely tavasszal volt, sikerült egy 20 fős teamet összerakni. A mostani állásbörze, illetve körlevél szintén 20-25 fő jelentkezését hozta a hallgatói körnek. Így összességében azt mondhatjuk, hogy nagy az érdeklődés az FS iránt.

– A csapatok külön-külön milyen projekttel vannak elfoglalva jelenleg?Készül-e új jármű?
– A Pneumobilos csapatok közül a PowAir jelenleg egy új váltón dolgozik, illetve a vezérlést fejleszti a tovább, a FlexAir pedig a hajtáson és új futóművön tevékenykedik . Az O.U.R. TEAM (FS csapat) a modelleket illetve az előzetes terveket véglegesíti és majd az autó vázszerkezetét kezdik gyártani.

Elég nagy díjakat lehet megcsípni a Techtogether versenyen, ami jól jön a beruházásokhoz. Tehát hogyan zajlik a felkészülés?
- Több éves tapasztalattal mögöttünk egységes csapatként indulunk. Ebben az időszakban több össznépi csapatgyűlést a brainstormingot tartunk. A feladatokat úgy osztjuk fel egymás között, hogy mindenki azon dolgozzon amiben a legjobb.

Szponzorokkal hogy állnak a csapatok?
Szponzorkeresés több részből tevődik össze. Elsődlegesen különböző rendezvényeken keressük fel Őket, például: szakkiáltásokon, egyetemi rendezvényeken vagy épp állásbörzéken. Ezen felül gyakori a célzott megkeresés is amikor egy konkrét eszközre, anyagra vagy szolgáltatásra van szükségünk. Jelenleg több céggel is együtt dolgozunk, mint például a Hestore, Powerbelt, Emerson, Bibus, Woldem, Lomex, Szerszámkell.

Kiemelt Partnereink