Techtogether Már 450-nel száguld a német vákuumvonat

Már 450-nel száguld a német vákuumvonat

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.25 07:16

Már 450-nel száguld a német vákuumvonat

A müncheni Műszaki Egyetem mérnökhallgatói új rekordot állítottak be feltuningolt Hyperloop vákuumos vonatjaikkal: a vonat 457 kilométer per órás sebességgel száguldott.

Hirdetés

A müncheni Műszaki Egyetem hallgatói Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítójának Hyperloop-versenyén vettek részt Kaliforniában.

Musk víziója az, hogy egy kapszula hangsebességgel közlekedjen egy csőrendszerben, városról városra. A müncheni WARR nevű csapat Facebookon közzétett videójában látható, ahogy a milliárdos a müncheni prototípus tesztje után találkozik a csapattal (a hatodik perctől beszélget a fiatalokkal).

Bár a hangsebességet, tehát a körülbelül 1200 kilométeres óránkénti sebességet a müncheniek kapszulája nem érte el, 467 km/h-s tempójával így is 150 km/h-t vert a tavalyi eredményekre. Ez mindenképp siker, annak ellenére, hogy a fiatal fejlesztők 600 kilométer per órás sebességre számítottak. – Ez lenyűgöző, kommentálta Musk a hallgatók teljesítményét.

Elon Musk a csapattal beszélget

A müncheni Műszaki Egyetem csapata 2016-ban is megnyerte a SpaceX versenyét. Az idei megmérettetésre 18 csapat jelentkezett, közülük hárman végezhettek teszteket. A második helyezett a hollandiai Delfti Műszaki Egyetem (142 km/h), a harmadik helyezett pedig a svájci Lausanne Műszaki egyetem (85 km/h) lett.

A verseny során egy 1,2 kilométer hosszú gyorsulási csatornán kellett végigszáguldaniuk. A csapat ehhez nyolc motorját egyenként 50 kW plusz teljesítménnyel növelte meg, illetve megváltoztatta a kapszulák formáját, ami így fejlettebb aerodinamikai tulajdonságokkal bír.

A müncheni Műszaki Egyetem nyertes csapata

A csapat Fcebookján és weboldalán további képek és videók találhatóak a versenyről.

Kiemelt Partnereink