Techtogether Közeleg a rangos pneumatikai verseny döntője

Közeleg a rangos pneumatikai verseny döntője

autopro.hu/P.B. | 2023.03.06 09:19

Közeleg a rangos pneumatikai verseny döntője

Fotó: SMC Hungary

Március végén rendezik a rangos és komoly tradíciókkal bíró Országos Középiskolai Pneumatikai Verseny döntőjét. A versenyt többek között az SMC Hungary Kft. is támogatja, hiszen az ilyen esemény hozzájárul a jövő szakembergárdájának képzéséhez.

Hirdetés

A mai munkaerőpiaci helyzetben különösen fontos a munkaerő-utánpótlás képzése, főleg a mérnöki területeken. A vállalatoknak szüksége van és lesz is fiatal munkaerőre, olyanokra, akik érdeklődnek a műszaki szakmák iránt. Ilyen például a PLC programozás, vagy a specifikusabb területek közül a pneumatika.

Az immár harmincadik alkalommal megrendezésre kerülő Országos Középiskolai Pneumatikai Verseny amellett, hogy értékes időelfoglaltságot ad a résztvevőknek, a jövő műszaki szakembereinek képzéséhez is hozzájárul. Az idei verseny döntőjét a győri Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikumban március 30-án rendezik, az eredményhirdetésre április 1-jén kerül sor.

Mindent a pneumatikáról

A versenyen a feladatokat kétfős csapatoknak kell teljesíteni, melyek megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésre, a megoldási sorrend tetszőleges lehet. A pneumatika és az elektropneumatika feladatot egy szimulációs programban kell elkészíteni, majd a valóságban is összeépíteni.

A PLC programokat a versenyzők által tanult PLC-n és programnyelveken kell elkészíteni, majd a valóságban is összeépíteni.

Az SMC Hungary Kft. által is támogatott Csernyánszky Imre Országos Középiskolai Pneumatika Versenyen részt vehetnek mindazok a nappali munkarend szerinti tanulók, akik az ipari pneumatikát, elektropneumatikát, PLC ismereteket szakképzésben (tantárgyi keretek közt, vagy szakkörön) tanulják. A rendezvényről további részleteket itt talál.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink