Techtogether Idén is lesz HUMDA Nap a Techtogether Automotive Hungary-n

Idén is lesz HUMDA Nap a Techtogether Automotive Hungary-n

Pörge Béla | 2022.05.06 11:21

Idén is lesz HUMDA Nap a Techtogether Automotive Hungary-n

Életkép a 2021-es HUMDA Napról. | Fotó: Szammer Nikolett

Május 10-én és 11-én kerül megrendezésre a Techtogether Automotive Hungary a Hungexpón. A mérnökhallgatói verseny első napján tematikus nappal készül a HUMDA Zrt., amin az alábbi programokkal készül a szervezet.

Hirdetés

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is külön programokkal készül a HUMDA Zrt. a Techtogether Automotive Hungary eseményre. A szervezetet és magát a napot Szujó Zoltán fogja bemutatni 10:30-tól az első nap, azaz május 10-én, kedden.

10:40-kor Erős Veronika a városi közösségi közlekedés kihívásairól fog beszélni, előadásának része lesz egy esettanulmány bemutatása, valamint innovatív közlekedési projektötleteket is ismertet majd.

11:00-tól kezdődően Dr. Gilányi Attila az első Magyarországon közlekedő hidrogén üzemanyagcellás busszal szerzett tapasztalatokról tart előadást. Az autopro.hu által is tesztelt jármű a Zöld Busz Program keretében közlekedett a magyar utakon.

Nem maradunk motorsport nélkül

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. nevéből következik, hogy a zöld mobilitás mellett az autósport is helyet kap az eseményen. 11:20-tól kerül terítékre a motorsport és a versenyzés a HUMDA Napon: ekkor kerül sor a Fit4race előadására „Hogyan fejleszthető egy versenyző?” címmel. Ezt követi 11:50-kor a Startup Campusz - tavalyi verseny győztes csapatának, a Performanceology-nak a prezentációja az eddigi tapasztalataikról.

A Startup Campusz előadást követően 12:05-kor veszi kezdetét Szujó Zoltán rövid HUMDA Lab ismertetője. Végül 12:10-től kerekasztal-beszélgetést rendeznek Sebestyén Péter, Kálmán Péter és Sebestyén László részvételével „Új generációk az autó- és motorsport tehetséggondozásában” címmel.

Az ebédszünethez érve a HUMDA Nap tematikus programjai vége térnek, azonban a HUMDA Zrt. neve még többször elő fog kerülni: a szerdai napon prezentálják a HUMDA Zrt. feladatát a csapatok, míg a pitching megmérettetés a HUMDA Nap meghatározott témájára épül majd május 11-én.

Az idén első alkalommal megrendezendő Techtogether 2022 szakmai kiállítás célja, hogy bemutassa a napjaink autóipari termelését is meghatározó technológiákat, melyek a jövőben még hangsúlyosabbá válhatnak. A kiállításon felsorakozó résztvevők az additív gyártás, az automatizálás, a robotika és az ipari szoftverfejlesztés meghatározó, hazai képviselői.
Az őszi versenyről és kiállításról természetesen a továbbiakban is osztunk meg részleteket, amennyiben felkeltette érdeklődését a Techtogether 2022 rendezvény, ne habozzon, írjon nekünk az [email protected] email címre!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink