Techtogether HUMDA Nappal indul a Techtogether Automotive Hungary

HUMDA Nappal indul a Techtogether Automotive Hungary

autopro.hu/P.B. | 2021.11.15 10:23

HUMDA Nappal indul a Techtogether Automotive Hungary

Fotó: Pörge Béla

Mint ismert, a 2021-es Automotive Hungary kiállítás november 16-18. között kerül megrendezésre a Hungexpo területén. Természetesen a Techtogether Automotive Hungary verseny sem maradhat el, a részletes programok alapján pedig elmondható, hogy mindhárom napra érdekes, hasznos és izgalmas időtöltést biztosít az induló mérnökhallgatóknak és az érdeklődőknek egyaránt.

Hirdetés

November 16-án, kedden 9:30-kor kerül sor a kiállítás megnyitójára. Nem sokkal később, 9:45-től Prof. Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter és Bári Gergely a HUMDA Lab ügyvezető igazgatójának kerekasztalbeszélgetése nyitja meg a Techtogether Automotive Hungary első napi programjának sorát.

A kerekasztalbeszélgetéssel már kezdetét veszi a HUMDA Nap, melynek első része 12:15-ig tart. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. egyedülálló programmal készül a rendezvény első napján: rögtön a program elején, 10:25-től Szujó Zoltán moderátor ismerteti a HUMDA Nap programját.

10:35-től Zsupanek Bence e-sportoló, szimulátorversenyző beszél a szimulátorversenyzésről, mint a tehetségkutatás eszközéről, majd 11-től jön a HUMDA Lab kerekasztal beszélgetése az ETCR versenyautóról mérnökszemmel.

Zsupanek Bence e-sportoló, szimulátorversenyző

Zsupanek Bence e-sportoló, szimulátorversenyző | Fotó: M1RA

11:35-kor kezdődik a Startup Campus, amin bemutatkozik a HUMDA programja, ami az olyan friss technológiai innovációkat támogatja, amelyek az autó-motorsport, valamint a mobilitáshoz kapcsolódó területek fejlesztését segítik.

Lesznek feladatok már az első napon is

A fenti programokkal párhuzamosan, a Techtogether Automotive Hungary 2021-hez kapcsolódóan zajlik majd a HUMDA küzdőtéri feladat egészen a 13 óra után néhány perccel kezdődő ebédszünetig.

A rendezvény első napján délben, pontosabban 12:15 és 12:30 között kerül sor a HUMDA és a MAJOSZ között keretszerződés ünnepélyes aláírására.

A fél kettőig tartó ebédszünetet követi a HUMDA Nap második része, aminek keretében bemutatkozik a Zöld Busz Program. Délután pedig a Knorr-Bremse kvízét töltik ki a verseny résztvevői, majd fél 4-től egy járműipari kvíz lesz a Techtogether következő feladata, hogy aztán 16 órától a zárógondolatokkal véget érjen az első nap programja.

Hivatalos megnyitó

November 17-én, szerdán délelőtt 9:45-től indul a program a Techtogether Automotive Hungary standján. A napindító program keretében ismertetik a verseny technikai információit: a helyszíneket, a feladatokat és a határidőket. 10 órától pedig Fojtyik Gábor, a Knorr-Bremse eCUBATOR részleg budapesti vezetője tart előadást a Hogyan vélekednek az e-mobilitásról a Knorr-Bremse-nél- avagy, mi is az az eCubator – témában. majd 10:45-től bemutatkoznak a csapatok, illetve ekkor indulnak a küzdőtéri feladatok is.

Fojtyik Gábor, a  Knorr-Bremse eCUBATOR részleg budapesti vezetője

Fojtyik Gábor, a Knorr-Bremse eCUBATOR részleg budapesti vezetője | Fotó: Knorr-Bremse

A 12:45 és 13:30 közötti ebédszünet után folytatódnak a küzdőtéri feladatok, majd délután 4 órától angol nyelvű járműipari kvíz következik, fél 5 után pedig véget érnek erre a napra a programok.

Eredményhirdetés

Csütörtökön, azaz november 18-án ér véget a verseny, de csak délután! Addig még 10 órától Az elektromobilitás kihívásai beszállítói szemmel és a tömegközlekedés fejlesztését tekintve témakörben mutatják be projektjeiket a csapatok, valamint ekkor kezdődnek a küzdőtéri feladatok is ezen a napon, és egészen 12:30-ig, az ebédszünetig tartanak majd – ez lesz az utolsó blokk ebben feladattípusban.

13:15-től kerül sor az idei verseny utolsó kvízfeladatára, ez egy gyártástechnológiai, magyar nyelvű kvíz lesz. A délután háromkor kezdődő eredményhirdetés előtt még egy kerekasztalbeszélgetésre is sor kerül, majd három után az idei évre befejeződik a Techtogether Automotive Hungary.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink