Techtogether Hogyan lehet újra népszerű a motorsport?

Hogyan lehet újra népszerű a motorsport?

Pörge Béla | 2021.12.27 16:21

Hogyan lehet újra népszerű a motorsport?

Fotó: Lugosi Péter

Az autóversenyzés ugyan ma is viszonylag népszerű sportág, de ha visszagondolunk az elmúlt évtizedekre, egyértelműen túl van már a zeniten. Ez viszont nem feltétlenül egy állandó állapot, hazánkban a HUMDA Zrt. dolgozik a motorsport csillagának régi fényéért.

Hirdetés

Az idei Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói verseny egy tematikus HUMDA Nappal indult, amit Prof. Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter és Bári Gergely, a HUMDA Lab Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának kerekasztal-beszélgetésére nyitott meg. A beszélgetésen több fontos téma is előkerült, valamint a miniszter kitért a HUMDA Zrt. alapításának körülményeire is.

Dr. Palkovics László szerint az elmúlt évtizedekben a motorsport sokat veszített a renoméjából a környezetvédelem népszerűségének terjedésével. A miniszter szerint két út áll az autóversenyzés népszerűségének visszaállítására: a közlekedésbiztonság népszerűsítése és a nyitás az elektromobilitás, valamint a környezetbarát technológiák felé.

A HUMDA Zrt. mindkét területen jeleskedik, erről, valamint a megnyitó további témáiról részletesebben az alábbi videóban láthatóak és hallhatóak a részletek:

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink