Techtogether Elstartolt a Techtogether Automotive Hungary

Elstartolt a Techtogether Automotive Hungary

Pörge Béla | 2022.05.10 11:08

Elstartolt a Techtogether Automotive Hungary

Fotó: Szammer Nikolett

Dr. Takács János, a GTE elnöke és egyben a verseny zsűrielnöke nyitotta meg az idei Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyt. Beszédében kiemelte a versengés előnyeit és fontosságát, valamint buzdította a részt vevő diákokat.

Hirdetés

Takács János kitért rá, hogy külön öröm a magas versenyzői létszám – 19 csapat – annak ellenére, hogy az idei kiírásban májusban kerül megrendezésre az esemény, közel a vizsgaidőszakhoz. Ismertette az újdonságokat, ami közé tartozik a marketing témájára épülő második nap is. A programról ebben a cikkben olvashatnak bővebben.

A Techtogether Automotive Hungary zsűrielnöke kiemelte, hogy a csapatok tagjai egymástól is tudnak tanulni a verseny során, valamint szintén pozitívum, hogy a csapatok fejlesztései szélesebb körben is elterjednek, ami azt mutatja, hogy a hallgatók jól dolgoznak együtt. Erre felfigyelnek a feladatot adó cégek is, ami előny a munkaerőpiacon a verseny résztvevőinek.

Még nagyobb elismerést

Takács János elmondta: korábban már felmerült, hogy kreditet is kapjanak Techtogether Automotive Hungary versenyen részt vevő hallgatók, ezt azonban nem egyszerű leszervezni az egyetemekkel. Néhány évvel ezelőtt erre már volt egy próbálkozás, akkor nem voltak erre nyitottak az intézmények, de a jövőben nem elképzelhetetlen ilyen változás.

A GTE elnöke beszéde végén mind a későbbi munkájukhoz, mind a versenyen való szerepléshez sok sikert kívánt a hallgatóknak.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink