Techtogether Az SZC Jedlik Ányos Technikum nyerte az idei Techtogether Junior Online versenyét!

Az SZC Jedlik Ányos Technikum nyerte az idei Techtogether Junior Online versenyét!

Szammer Nikolett | 2020.11.11 15:23

Az SZC Jedlik Ányos Technikum nyerte az idei Techtogether Junior Online versenyét!

Fotó: Facebook/Mobilis

Az SZC Jedlik Ányos Technikum diákjainak győzelmével zárult az idei Techtogether Junior Online verseny. A középiskolai csapatok megmérettetésén idén a második helyen a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikuma végzett. A járványhelyzetre való tekintettel virtuális versenyt hirdettek a szervezők.

Hirdetés

Idén 11 csapat jelentkezett Győrből, Sopronból és Zalaegerszegről, azonban a napokban bejelentett digitális oktatásra való átállás okozta kihívások miatt végül 9 csapat mérettette meg magát a Techtogether Junior Online döntőjében. A résztvevők a Győri Szolgáltatási Centrum Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumból, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégiumból, a SZC Jedlik Ányos Technikum, a Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégiumból, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikumból és a ZSC Széchenyi István Technikumból érkeztek.

Színes feladatokat kaptak a diákok

A versenyen a csapatoknak előzetesen négy izgalmas kihívást kellett teljesíteniük, melyben nem csupán tudásszintjükről és tájékozottságukról, de kreatív látásmódjukról is számot adtak. A fiataloknak első körben ki kellett választaniuk lakóhelyükön a számukra építészeti és turisztikai szempontból legkiemelkedőbb épületet és azt átalakítaniuk a 21. század elvárásainak, ezt követően pedig egészséges életmódra nevelő applikációt terveztek meg.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. a fiatalok oktatásának támogatójaként feladattal készült a Techtogether Junior Online versenyén. A győri vállalat társadalmi felelősségvállalása nem áll meg a fiatal mérnökök szintjén, rendkívül elhivatott a térség középiskolásainak továbbképzésében is, így egy fenntarthatósági kihívás megoldására invitálta a résztvevőket.

A szervezők egy játékos feladattal is készültek a csapatoknak: egy 30 másodperces „Így dolgozunk mi” videó keretében kellett a fiataloknak bemutatniuk, hogyan dolgoznak a sikerért csapatként, miképp készültek fel az idei Techtogether Junior Online-ra.

A versenyből a győri Széchenyi István Egyetem sem maradhatott ki, az egyetem online kvízzel készült a rendezvényre, melyet már a döntő napján „élesben” kellett abszolválnia a résztvevőknek.

Meglepetéssel is készültek a szervezők

Hogy ne minden csak a feladatokról szóljon, két Formula Student csapat, az októberi Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai győztese, az Arrabona Racing Team és a szintén győri székhelyű SZenergy készült meglepetésprezentációkkal, hogy bevezessék a fiatalokat az egyetemi csapatok izgalmas mindennapjaiba.

A Techtogether Junior Online versenyét idén az SZC Jedlik Ányos Technikum csapata nyerte meg, melyért 75 ezer forintos pénznyereményben részesültek, második helyezettként pedig a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikum diákjai 50 ezer forintos nyereménnyel távozhattak.

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük mindenkinek a részvételt!

Kiemelt Partnereink