Techtogether Alternatív hajtású járművek fesztiválja Budapesten

Alternatív hajtású járművek fesztiválja Budapesten

autopro.hu | 2013.09.14 09:01

Alternatív hajtású járművek fesztiválja Budapesten

Szeptember 21-én újra versenypályává alakul a fővárosi Széchenyi tér, ahol magyar fejlesztésű környezetbarát járműcsodák állnak majd rajthoz.

Hirdetés

Harmadik alkalommal rendezik meg az MVM Energia Futamot, amelynek célja a zöld energia népszerűsítése. A kellemes családi programnak ígérkező rendezvény járműipari jelentőséggel is bír, hiszen olyan két-, három- és négykerekű közlekedési eszközöket vonultatnak fel a csapatok, amelyek hazai - többnyire felsőoktatási - műhelyek, magyar mérnökök és mérnökhallgatók keze munkáját dicsérik.

A kezeknél valamivel fontosabb ugyanakkor mindaz, ami a fejlesztők fejében van, ugyanis az alternatív hajtású járművek futama elsősorban innovációs szempontból kiemelkedő. Noha a házilag készített, sűrített levegővel, üzemanyagcellával, elektromos árammal, napenergiával, netán valamilyen gázzal hajtott guruló alkalmatosságok aligha jelennek meg ilyen formában valaha is a közutakon, konkrét példa létezik rá, hogy akár üzleti hasznot is hozhat ez a különleges csapatmunka.

A Debreceni Egyetem évek óta részt vesz ugyanis a győri egyetemi hallgatók által elindított, korábban Széchenyi Futam, ma már ALTmob névre hallgató alternatív hajtású járművek versenyén, nemrég pedig arról írtunk, hogy az általuk kifejlesztett villanymotor technológiáját egy elektromos kukásautó megépítéséhez fogják felhasználni.

A futammal kapcsolatos aktuális információk itt érhetők el.

Videó a 2012-es MVM Energia Futamról

Kiemelt Partnereink