Techtogether A Techtogetherre mindkét oldalról igény van

A Techtogetherre mindkét oldalról igény van

Pardavi Mariann | 2017.10.20 13:07

A Techtogetherre mindkét oldalról igény van

A címben szereplő mondat a mérnökverseny egyik zsűritagjától, Takács Jánostól hangzott el, utalva arra, hogy a rendezvénynek nemcsak a HR-esek örülhetnek, hanem a részt vevő fiatalok újabb támogatókat találhatnak fejlesztéseikhez.

Hirdetés

Elérkeztünk a Hungexpón zajló háromnapos mérnökverseny harmadik, egyben utolsó napjához: ma derül ki, kikből leszbek a legjobb mérnökök. Tizenhat csapat kapott ugyanis szakportálunktól meghívót, amelynek tagjai szabadidejükben az egyetemi tanulmányaik mellett járművet építenek, és ezekkel nemzetközi versenyeken állnak rajthoz.

Voith András, a Gépipari Tudományos Egyesület Gépjármű Szakosztályának elnöke és a Techtogether Automotive Hungary mérnökverseny egyik zsűritagja ez utóbbival kapcsolatban azt mondta: jelen volt a Formula Student verseny magyarországi megjelenésénél, és az eltelt években hatalmas, szemléletbeli változásokat lát. Ebben a versenysorozatban a hallgató együléses versenyautókat építenek a szabadidejükben, egyetemi tanulmányaik mellett. Mint mondta, eleinte úgy kezelték itthon a csapatokat, hogy afféle hobbitevékenységet folytatnak. Hozzátette, üdvözítő, hogy mára mind az oktatás, mind pedig az ipar a helyén kezeli ezeket a csapatokat. Ők már az egyetem alatt olyan gyakorlatra tesznek szert, amihez az iparban jópár évet el kell tölteniük.

A Techtogether Automotive Hungaryre pontosan ezért olyan csapatokat hívtunk meg, akiknek tagjai ezeken a versenyeken már megmutatták, hogy jól dolgoznak, értenek a választott szakmájukhoz.

A mérnökverseny másik zsűritagja, Takács János, aki a Gépipari Tudományos Egyesület elnökeként tevékenykedik, úgy fogalmazott, ez a rendezvény kiváló alkalmat nyújt a HR-es szakembereknek arra, hogy munka közben lássák dolgozni a fiatalokat. A céges feladatok ugyanis arra adnak alkalmat, hogy rávilágítsanak, hogyan oldanak meg váratlan helyzeteket a hallgatók.

Úgy látom, erre a versenyre mindkét oldalról szükség van. A hallgatók találkozhatnak olyan cégek képviselőivel, amik szponzorálhatják fejlesztéseiket, míg a HR-esek személyesen ismerkedhetnek meg diploma előtt álló fiatalokkal. Itt többet látnak belőlük, mint egy állásinterjún.

Kiemelt Partnereink