Techtogether Mit tehetünk az elszabaduló energiaárak ellen? Tudja meg a Techtogether 2022-n!

Mit tehetünk az elszabaduló energiaárak ellen? Tudja meg a Techtogether 2022-n!

autopro.hu/P.B. | 2022.10.07 15:17

Mit tehetünk az elszabaduló energiaárak ellen? Tudja meg a Techtogether 2022-n!

Fotó: Pixabay

Napjaink egyik legfőbb kihívása az energiaárak elszabadulása. Nincs ez másképp a járműiparban sem, sőt, a nagy üzemek különösen sok energiát használnak fel, így ebben a szegmensben hatványozottan fontos ez a téma. A járműipar legfontosabb kihívásaival foglalkozó Techtogether 2022 kiállításon és konferencián természetesen az energiaválságról is szó lesz.

Hirdetés

Az utóbbi két év szinte folyamatosan válságokról szólt a járműiparban. Az energiaárak már 2021-ben jelentősen megemelkedtek, de az igazán robbanásszerű változás 2022-ben, az orosz-ukrán háború kirobbanásával jött el. Magyarországon a lakosság ebben az évben kezdte el a saját bőrén érezni az energiaárak elszállását, de az iparban már korábban jelentkezett a probléma – mostanra viszont súlyosbodott.

Ebben a helyzetben energiamegtakarítással, korszerűsítéssel, spórolással vagy éppen alternatív energiaforrások használatával is lehet próbálkozni. Számos választási lehetőség van, de a gyorsan változó helyzetben nagy kérdés, mi működhet hosszabb távon. Az október 18-19-én a Bálnában megrendezésre kerülő Techtogether 2022 kiállítás és konferencia remek alkalom lehet a járműipari szereplők számára, hogy találkozzanak egymással és megvitassák a helyzetet, közösen találjanak megoldást.

Az október 18-ai, az autopro.hu és a MAGE által szervezett konferencia egyik fő témája az energiaválság lesz, az egyik blokk szinte csak ezzel foglalkozik majd. 13:20-tól Pazsiczky Tamás, a Deloitte energetikai tanácsadással foglalkozó részlegének igazgatója tart előadást Energiabeszerzési válaszok – Az elszabaduló energiaárakra címmel. Ezt követi Tisza-Kiss László, a DANA Hungary Light Vehicle gyárigazgatójának előadása Az energiahatékonyság szerepe a gyártási folyamatokban címmel.

A blokkot egy kerekasztal-beszélgetés zárja, melynek címe Energiaárrobbanás és vállalati válaszok a gyártásban és a fejlesztésben. Ezen Bálind János, a BÁLIND Kft. ügyvezető igazgatója, Dedéné Novotni Anna, a HAJDU Autotechnika Zrt. vezérigazgatója, Gergen Péter, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának elektromobilitás fejlesztés igazgatója, Tymcsuk Tamás, a Le Belier Magyarország Zrt., közép-kelet-európai ellátási lánc vezetője és Zentai Zsolt, az Audi Hungaria Zrt., épülettechnika és infrastruktúra tervezés részlegének vezetője vesznek részt.

Ha szeretne első kézből megoldási javaslatokat hallani az energiaválság kezelésére, akkor jöjjön el a Techtogether 2022 kiállításra és konferenciára a Bálnába. Az október 18-19-e között megrendezésre kerülő kiállítás ingyenesen, de regisztrációhoz kötve látogatható, ide kattintva tud regisztrálni az eseményre. Az október 18-ai konferencia szintén regisztrációhoz kötve, belépőjegy ellenében látogatható.

Tisza-Kiss László, DANA Hungary Light Vehicle gyárigazgató

Tisza-Kiss László, DANA Hungary Light Vehicle gyárigazgató

Tisza-Kiss László 2005-ben csatlakozott az AGC Glass Hungary-hoz a zöldmezős beruházás kezdetén, mint gyártástámogató mérnök, később az új termékek bevezetését felügyelte, majd 2008-tól 2018-ig termelési igazgatóként vállalt felelősséget. 2018-tól vette át a magyarországi telephely irányítását, mint cégvezető. 2020-tól a tatabányai üzem irányítása mellett a vállalat dél és nyugati klaszterébe tartozó üzemeinek operációs vezetője és felelős ezen klaszter Ipar 4.0 projektjeinek sikerességéért.

2022-től karrierje új irányt vett és csatlakozott a Dana Hungary Kft.-hez, mint a Light Vehicle gyáregység gyárigazgatója. A telephely Európa legmodernebb kúpfogaskerék gyára és differenciálmű összeszerelője. A gyáregység nem titkot célja, hogy a modern autóipar mintagyára legyen, melyben magas szintű a digitalizáció, illetve a minőségi és gyártási hatékonyság mellett kiemelt szerepet játszik a környezeti lábnyom csökkentése és a hatékony energiagazdálkodás.

Pazsiczky Tamás, Deloitte energetikai tanácsadás igazgató

Pazsiczky Tamás, Deloitte energetikai tanácsadás igazgató

Pazsiczky Tamás, a magyar Deloitte energetikára specializált, üzleti tanácsadás csapatának a vezetője. Felsőfokú végzettségét a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte, pénzügy szakirányon. Tamásnak több közel 17 év tanácsadói tapasztalata van, több mint 9 éve vezet tanácsadói projekteket.







Az alábbi vállalatok biztosan ott lesznek a rendezvényen, jöjjön el Ön is!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink