Techtogether A legjobb formájukat hozzák

A legjobb formájukat hozzák

autopro.hu | 2015.10.14 03:12

A legjobb formájukat hozzák

Közeleg a Techtogether Automotive Hungary 2015 verseny, sorra bemutatjuk a résztvevő mérnökhallgatói csapatokat. A BC Team a Szent István Egyetem hallgatóiból áll.

Hirdetés

A Gödöllőről érkező csapat 23 tagot számlál. Tagjaik az egyetem Gépészmérnöki Karának gépészmérnök, mechatronikai mérnök, mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnök, illetve műszaki menedzser alapszakjait képviselik.

Aktuális járművüket 2011 óta fejlesztik – a belső égésű motorral hajtott gokart alapjaira épített versenygép immár nem pöfög káros anyagokat az éterbe, mivel elektromos hajtást építettek bele a BC Team felkészült tagjai. 48 Voltos egyenáramú rendszer önt lelket a karosszériába, ehhez 15 darab 90 Ah kapacitású LiFePO4 akkumulátor szállítja az elektromosságot.

A nulla emissziós négykerekűn idén is sokat dolgoztak a fiatalok. A csapat a fenntartható fejlődés elvét vallja: 2013-ban például részt vettek a III. MVM Energia Futamon, melyen harmadik helyezést értek el Prototípus kategóriában, a nyereményt pedig hajtásfejlesztésre fordították. A korábbi léghűtéses, 4 kW teljesítményű motort sokkal fejlettebb vízhűtéses, 10 kW teljesítményű motorra cserélték. Ehhez a típusú motorhoz újabb vezérlő beszerzése is szükségessé vált, amit egyik főszponzoruk jóvoltából tudtak megvásárolni. A csapat mindeközben egy lemez- és mart alkatrészekből álló egyedi, hegesztett motortartót tervezett, gyártott és szerelt össze.

Idén sem kerülte el a versengést a gárda és az elektromos gokart: az V. MVM Energia Futamon ismét rajthoz álltak, az Épített Versenyjármű kategóriában ezüstérmet szereztek.

A jövő további bővülést, fejlesztést ígér számukra, miután belekezdtek egy elektromos Formula Student versenyautó tervezésébe. Jelenleg is folynak az egyeztetések az alkalmazandó hajtáslánc és energiahordozó lehetőségeiről. Az új kihívások mentén erőteljes toborzásba is kezdenek a gödöllői hallgatók körében a járműépítők, emellett újabb szponzorok partnerségében is reménykednek.

A legjobb formájukkal készülnek a Techtogether Automotive Hungary megmérettetésre. Erős mezőnnyel számolnak, hiszen jól tudják, hogy a konkurens kampuszokon is masszív szorgalmi és vizsgaidőszakokon edződtek a rivális csapatok tagjai.

Kiemelt Partnereink