Techtogether A jövő meghatározó szereplőjét mutatja be a Kuka

A jövő meghatározó szereplőjét mutatja be a Kuka

Pörge Béla | 2022.09.05 16:21

A jövő meghatározó szereplőjét mutatja be a Kuka

Rumpler Ádám, Sales Manager, Kuka | Fotó: Kuka

Október 18-án és 19-én kerül megrendezésre a Techtogether 2022 kiállítás és konferencia. Az esemény kapcsán Rumpler Ádámmal, a Kuka Sales Managerével beszélgettünk, aki a robotika legfrissebb trendjeiről és innovációiról osztott meg velünk információkat.

Hirdetés

- Egyre erősödő trend a kollaboratív robotok terjedése a robotikában, hiszen az ilyen eszközöket szélesebb körben tudják használni a vállalatok, mint az ipari robotokat. Érződik ez a Kuka eladásain? Terveznek további kobotokat piacra dobni?

- A változó és fejlődő gyártástechnológiában az egyre nagyobb szerepet kapó „kobotos” alkalmazások egyenesen arányosan jelennek meg a Kuka globális eladásain belül is. Természetesen folyamatos fejlesztéseinkkel igyekszünk kiszolgálni partnereink igényeit a kollaboratív robotika terén. A 2022 őszi NPI (New Product Introduction) alkalmával pont a legújabb kollaboratív robot családunkat fogjuk bemutatni.

Kuka

Kuka

- A Kuka az új korszak robotjának nevezi az LBR iisy nevű kobotot. Az eszköz rövid ismertetője szerint egy széleskörben és egyszerűen használható robotról van szó. Mekkora az érdeklődés a termék iránt?

- A termék teljes egészében a valós vevői igényekre lett szabva, ebből kifolyólag úgy gondoljuk, hogy az LBR_iisy robotunk a következő években meghatározó szereplő lesz a teljes robotika területén.

- Kik a legfőbb vásárlói az LBR iisy-nek – melyik iparág a legfőbb célcsoport, és milyen vállalatok a vásárlók?

- Nagyon röviden: a legtöbb területen alkalmazható az LBR_iisy. Konkrét példaként a következő alkalmazási területeken használható a robot: elektronikai gyártás, csomagolási vagy általános ipari felhasználás, nagyvállalati méretek vagy kisvállalatokról – alacsony öntömege, iparra tervezett kialakítása, kis helyigénye, integrált nyomatékérzékelői és egyszerű, intuitív telepíthetősége, rugalmas segítővé teszi, amely gyorsan integrálható a gyártásba.

- Az LBR iisy a Kuka operációs rendszerének hála egyszerűen kezelhető: ez mit jelent a gyakorlatban. Képzettség és tanfolyam nélkül is bárki képes használni egy ilyen robotot?

- Természetesen, mivel egy ipari termelési eszközről van szó, szükséges a rendszer üzemeltetéséhez a releváns szakmai affinitás, azonban a rendszer és a szükséges dokumentációk áttekintésével egy egyszerűbb alkalmazás programozása nem kíván magas szintű szakmai ismereteket.

- A sajátfejlesztésű operációs rendszer mellett milyen szoftveres automatizálási megoldásokon dolgozik a Kuka? Ez mennyire hangsúlyos terület a robotikában?

- Az elmúlt évek trendje alapján nem a hardveres területen várhatóak nagyobb fejlesztések, hanem a robotok szoftveres környezetében. Rengeteg adat és információ áll rendelkezésünkre az Ipar 4.0-ás vívmányoknak köszönhetően és ezen digitális információk feldolgozásával fejleszthetőek eszközeink és ezáltal gyártásunk is.

- Hamarosan – október 18-án és 19-én - sor kerül a Techtogether 2022 kiállításra és konferenciára: miért lesz érdemes felkeresni a Kuka standját az eseményen?

- Az érdeklődők személyesen találkozhatnak a Kuka legkiválóbb szakembereivel, akik készséggel beszámolnak a kobot-megoldásokról, legfrissebb innovációkról, valamint a jövő automatizációjáról.

Tudjon meg többet a robotika legújabb trendjeiről, találkozzon a Kuka munkatársaival a Techtogether 2022 kiállításon Látogasson el október 18-19-én a Bálnába és ismerje meg a járműipart is meghatározó, innovatív ipari trendek további hazai képviselőit!
Regisztráció az alábbi linken.

Tetszett ez a cikk? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink