Szolgáltatók Útdíj: módosulhat a fizetős szakaszok száma

Útdíj: módosulhat a fizetős szakaszok száma

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.01.07 12:33

Útdíj: módosulhat a fizetős szakaszok száma

Ráadásul akár csökkenő irányban is. A kormányzat meghallotta a vészjelzéseket, és most azt mondják, utólag helyrehoznák, amit elrontottak.

Hirdetés

Az év elején módosított útdíjrendszert folyamatos figyelik a döntéshozók, és ha "ismerjük be, hibás útmegjelölés" történt, akkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium január végéig összegyűjti a tapasztalatokat és szükség esetén javaslatot tesz az érintett szakaszok megváltoztatására - többek között ezt mondta a kormány álláspontját ismertetve Kovács Zoltán január 7-én a Portfolio.hu beszámolója szerint.

Pozitív irány felé kanyarodhat az útdíj ügye (Fotó: kormany.hu)

A kormányszóvivő szavai szerint a jogászoknak és a fejlesztési tárcának kell megvizsgálni, hogy a budaörsi polgármester tehet-e olyat, hogy az M1-M7 közös bevezető szakaszán leállítják a közvilágítást. Kovács Zoltán arra a kérdésre, hogy a Hende Csaba honvédelmi miniszter körzetéhez tartozó 86-os főutat kiveszik-e majd az útdíjjal érintett szakaszok közül, különben útzárral tiltakoznak az ott élők, úgy reagált: ultimátumokkal nem foglalkozik a kormány.

Arra a felvetésre, hogy az útdíjat még vezető fideszes politikusok is bíráltak, így van-e értelme erőltetni a rendszert, a szóvivő azt felelte: meg kell vizsgálni, hogy az intézkedés eléri-e az eredeti szándékot és ha nem, akkor a kormány megteszi a szükséges lépéseket.

Kiemelt Partnereink