Szolgáltatók Újabb kiállítás marad el a koronavírus miatt

Újabb kiállítás marad el a koronavírus miatt

autopro.hu/P.B. | 2020.07.22 13:16

Újabb kiállítás marad el a koronavírus miatt

Fotó: Gema

A kétévente sorra kerülő ipari bevonat-technológiai kiállítást eredetileg áprilisban rendezték volna meg, ám a koronavírus-járvány miatt őszre halasztották az eseményt. A járvány miatt még továbbra is bizonytalan a helyzet, az eseménynek helyt adó Karlsruhéban is sok a fertőzött, így a szervezők az idei PaintExpo törlése mellett döntöttek. A következő PaintExpo a tervek szerint 2022-ben lesz.

Hirdetés

A PaintExpo hivatalos közleménye szerint az ipari bevonat-technológia vezető kiállítása az idén elmarad, mert a német járványügyi szabályozások szerint még most sem lehet megmondani, hogy ősszel tarthatnak-e hasonló rendezvényeket. A döntést a kiállítók megkérdezésével hozták meg, akik korábban még a vásár elhalasztása ellen voltak, ám a továbbra is bizonytalan helyzet miatt már másképpen vélekedtek.

A közlemény szerint számos cég szenved a járvány okozta válság miatt, ezért jelenleg nincs az ő prioritásaik között egy kiállításon való részvétel. Emellett a járvány a biztonsági kérdéseket is jelentősen átírta, megnehezítve egy több ezer embert vonzó rendezvény megtartását. A szervezők azt írták, hogy minden erejükkel a 2022-es PaintExpo megrendezésére koncentrálnak.

Népszerű kiállítás

2018-ban 88 országból 11.790 szakmabeli látogatta meg a PaintExpót, ami akkor 12 százalékos növekedést jelentett a két évvel korábbi eseményhez képest. A látogatók több mint egyharmada érkezett Németországon kívülről, többségük pedig konkrét beruházási tervekkel érkezett a szakvásárra.

Kiemelt Partnereink