Szolgáltatók Új vasúti kocsikkal FLIRT-öl a MÁV

Új vasúti kocsikkal FLIRT-öl a MÁV

MTI | 2016.07.03 16:33

Új vasúti kocsikkal FLIRT-öl a MÁV

Forgalomba állt a Déli pályaudvar és Győr között a tavaly nyáron megrendelt tizenöt darabos FLIRT- flotta első két szerelvénye.

Hirdetés

A tizenöt új járműből hat a Budapest-Tatabánya-Oroszlány és a Budapest-Tatabánya-Győr, kilenc pedig a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém és Budapest-Füzesabony-Eger vonalon szállítja majd az utasokat. Az új szerelvényekkel 110-re nőtt a korszerű motorvonat-állomány, amely év végére 123-ra bővül.

A motorvonatok fékberendezése segítségével a felvett energia 25-30 százalékát visszatáplálja a hálózatba, így a járművek 2007. óta összesen mintegy százmillió megtett kilométer alatt több tízmilliárd forint értékű villamos energiát is megtakaríthattak a vasúttársaságnak.

A tizenöt FLIRT elővárosi villamos motorvonat szállításáról tavaly júliusban írt alá szerződést a MÁV-Start Zrt. és a Stadler Bussnang AG. Az egyenként 5,788 millió euróba kerülő járművek beszerzését az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásaiból, 85 százalékban EU-támogatásból fedezi a vasúttársaság.

Az akadálymentesített járműveken 211 ülőhely van, végsebességük óránként 160 kilométer.

Kiemelt Partnereink