Szolgáltatók Új rendszerrel spórol üzemanyagot a Gefco

Új rendszerrel spórol üzemanyagot a Gefco

autopro.hu | 2013.11.21 16:13

Új rendszerrel spórol üzemanyagot a Gefco

A vállalat, az autóipari logisztika ipari logisztikában is referenciával rendelkező ága új szakaszt zárt le kollaboratív IT-projektjének megvalósításában.

Hirdetés

A program bevezetése 2014 végén fejeződik be, melynek célja, hogy feltérképezze és elemezze a megtett útvonalakat, és megállapítsa, hogyan lehet az útvonalak optimalizálását célzó intézkedéseket megvalósítani. Az útvonalak megjelennek a képernyőn, s ez lehetővé teszi, hogy gyorsan azonosítsák, hol található egyensúly-hiány az egyes régiók között. Amint a hiányosságokat feltárták, a Gefco rangsorolni tudja azokat az intézkedéseket, amelyeket az útvonalak helyreállítása és optimalizálása céljából kíván bevezetni, főként az üresjáratok csökkentését célzó körutak megszervezésével.

– Az útvonalak optimalizálása mind a Gefco, mind pedig a fuvarozók számára rendkívüli anyagi kihívást jelent. Az Opteam rendszer által biztosított hálózat-megjelenítés segítségével meg tudunk felelni e kihívásnak – emelte ki Arnaud Levillain, a Gefcoszárazföldi fuvaroptimalizálásért felelős technológiai vezetője. – A platform másik előnye, hogy pályázati kiírások esetében is használható, ugyanis így ügyfeleink számára versenyképes és optimalizált megoldásokat kínálhatunk a határidők, árak és szállítási tervek tekintetében.

Az Opteam eszköz megkönnyíti az információcserét és a megoldások kollaboratív fejlesztését a földrajzilag egymástól távol lévő kollégák között. A megoldás által kínált különböző optimalizálási intézkedések végrehajtása saját szervezetének újragondolására késztette a Gefcót, ennek eredményeként pedig létrejött egy külön útvonal-optimalizáló feladatkör.

Az üresjáratok számának csökkentésén túl az új rendszer használata valóban a szállítási terv expanziójához vezetett. Ily módon a járatok növelni tudták termelékenységüket, hiszen az üzemeltetési irányítási rendszerben a rendszeres utaknál többletet regisztráltak. Az eszköz azt is lehetővé teszi, hogy betekintést nyerjünk az egyik országból a másikba irányuló különböző útvonalakba, így a leányvállalatok közötti együttműködés is javul. Az Opteam megoldás támogatásával három területi vezető irányítja az optimalizáló csapatokat Franciaországban, Közép-Kelet-Európában és Nyugat-Európában.

Kiemelt Partnereink