Szolgáltatók Új Mercedes Tourismo buszokkal utaztat a HCC

Új Mercedes Tourismo buszokkal utaztat a HCC

autopro.hu/Sz.F. | 2018.04.03 12:03

Új Mercedes Tourismo buszokkal utaztat a HCC

Az HCC Kft. és az EvoBus Hungária Kft. Keret-megállapodást írt alá, amelynek keretében a HCC Kft. 2017-2020 között összesen 20 db Mercedes-Benz Tourismo típusú autóbuszt vásárol meg.

Hirdetés

2017 nyarán a Keret-megállapodást az EvoBus Hungária Kft. részéről Jörg Schmidt ügyvezető igazgató és Uray Dóra cégvezető, míg a HCC Kft. részéről Kulcsár Imre ügyvezető igazgató írtak alá.

A Keret-megállapodás alapján az EvoBus Hungária Kft. által szállítandó Mercedes-Benz Tourismo típusú autóbuszok közül 2 db már átadásra került a tavalyi évben. A 2018. évtől leszállításra és átadásra kerülő járművek már mindegyike az új generációs Mercedes-Benz Business Tourismo autóbusz lesz, amely típus Európán belül és kívül egyaránt a távolsági autóbuszflották alapjárműveként tartanak számon.

Az új Tourismo RHD 2017 októberében a belgiumi Kortrijkban rendezett Busworld kiállításon debütált a nagyközönség előtt.

A méretén kívül minden másban új a Tourismo: A 12 és 14 méter között három hosszúságban is kapható négy modelljével az új modell továbbra is az iparágban elterjedt járműméreteket fedi le. A Mercedes-Benz ezzel a fogalommal határozza meg a buszüzemeltetők által keresett, funkcionális transzferbuszoktól a kirándulóbuszokon át egészen a kényelmes távolsági autóbuszokig terjedő fontos választékot.

Az új Tourismo RHD az új motorváltozattal még jobban kitágítja ezt a választékot és felhasználási területét. A jövőben a könnyű és kompakt, soros, hathengeres, 7,7 literes térfogatú és 260 kW (354 lóerő) teljesítményű Mercedes-Benz OM 936 motortól egészen az ismert 10,7 liter összlökettérfogatú OM 470 motor különösen erős, 335 kW (456 lóerő) teljesítményű motorváltozatáig kapható lesz. A különféle felhasználási területekre az Tourismo RHD turistabuszt a két különféle választható vezetőállás és a még jobban személyre szabott utastér teszi alkalmassá.

Kiemelt Partnereink